Pirmasis apie stabdomą veiklą pranešė portalas 15min.

„Lifosos“ atstovas spaudai Nauris Vilkevičius Delfi pažymėjo, kad „Lifosos“ veikla bus stabdoma rugsėjo 12-15 d. Pagrindinė to priežastis – amoniako žaliavos trūkumas.

„Gamtinių dujų kainos ženkliai išaugo, todėl pakilo ir įsigijamo amoniako kaina, taip pat jaučiame ir jo trūkumą. Priklausomai nuo amoniako perdirbimo iki leistino saugaus kiekio saugyklose, todėl ir minime rugsėjo 12-15 dieną“, – komentuoja įmonės atstovas.

Jo teigimu, „Lifosa“ amoniaką iki šiol pirkdavo iš trąšų gamybos įmonės „Achema“, kuri taip pat nuo rugsėjo 1 d. stabdo veiklą.

„Achemos“ veiklos stabdymas – viena iš priežasčių, nes bendrovė yra pagrindinis amoniako tiekėjas“, – sako N. Vilkevičius.

Kaip primena BNS, dėl Vakarų sankcijų Rusijai „Lifosos“ veikla buvo sustabdyta keturiems mėnesiams nuo gegužės iki rugpjūčio. Prieš krizę „Lifosoje“ dirbo per 900 darbuotojų.

„Lifosos“ administratorius: bandoma tartis, kad įmonė nestabdytų gamybos

Rimvydas Vaštakas BNS teigia, jog su įmonės vadovybe bandoma tartis ir nestabdyti gamyklos.

„Trečiadienį po pietų gavome oficialų įmonės administracijos raštą, kad įmonė planuoja stabdyti veiklą rugsėjo mėnesio viduryje. Yra tam tikri komentarai dėl energijos kainų augimo, „Achemos“ įmonės didelė problema su amoniako gavimu ir amoniako kainomis, bet bandome šiuo metu kalbėti, išsiaiškinti tikrąsias priežastis ir pasistengti padaryti, kad įmonei nereikėtų sustoti“, – BNS ketvirtadienį sakė R. Vaštakas.

„Gamybinė veikla, kuri vyko rugpjūčio mėnesį, ji buvo pelninga, tai mane irgi truputį stebina, bet mūsų kaip administratoriaus įgaliojimai yra riboti, bandysime susirinkti daugiau informacijos“, – pridūrė jis.

R. Vaštako teigimu, įmonė nurodė, kad gamyba galėtų būti stabdoma rugsėjo 13-15 dienomis, tačiau kuriam laikui, neaišku. Jis taip pat teigė neturintis informacijos apie darbuotojų situaciją.

Administratoriaus atstovas situaciją ketina aptarti su įmonės vadove Regvita Ivanoviene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją