Kaip rašoma pranešime spaudai, su apsirgusia, dabar izoliacijos besilaikančia darbuotoja palaikomas nuolatinis ryšys. Šiuo metu prekybos tinklas neturi žinių, kad daugiau Vilniuje, Keramikų g. 5, esančios parduotuvės darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus.

Iki šiol dėl koronaviruso ištirta 190 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojų: 185 testai buvo neigiami, penki – teigiami. Trys jau pasveikę. Izoliuoti dėl kontakto su sergančiais COVID-19 – du. Šiuo metu trijų testų atsakymų dar laukiama.

„Ši darbuotoja nuo gegužės 10 dienos laikėsi izoliacijos, nes tuo metu jos artimoje aplinkoje diagnozuotas koronavirusas. Pirmas testas jai atliktas gegužės 11 dieną, kitą dieną gautas neigiamas atsakymas. Deja, antras testas, atliktas gegužės 18 dieną, jai tebesilaikant saviizoliacijos, buvo teigiamas. Atsakymas gautas gegužės 20 dieną. Mūsų žiniomis, šiuo metu darbuotoja jaučiasi gerai, ji yra namuose“, – sako Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Pasak prekybos tinklo atstovės, gegužės 20 dieną, po pietų, gavus teigiamą atsakymą dėl koronaviruso, iš karto buvo išsiaiškinta, kad saviizoliacijos besilaikanti darbuotoja turėjo artimą kontaktą su viena kolege. Ji buvo nedelsiant informuota ir turės izoliuotis. Asmens kontaktai perduoti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui. Apie nustatytą koronaviruso atvejį, laikantis visų taisyklių, informuoti ir atsakingų institucijų atstovai bei nuolat konsultuojamasi su Visuomenės sveikatos centru dėl tolesnių veiksmų.

„Apgailestaujame, kad koronavirusas buvo diagnozuotas dar vienai mūsų darbuotojai. Norime pabrėžti, kad mūsų darbuotojai dėvi apsaugines kaukes, pirštines, – jiems yra suteiktos būtinos priemonės. Be to, kasdien kelis kartus darbuotojams matuojama temperatūra. Jeigu jie jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose. Po šio atvejo visos minėtos parduotuvės patalpos bus visiškai dezinfekuotos, kad mūsų klientai ir darbuotojai galėtų jaustis saugiai ir toliau drąsiai lankytis parduotuvėje“, – sako „Maximos LT“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

„Maximos“ prekybos tinkle nuo vasario pabaigos laikomasi griežtesnių higienos reikalavimų: dažniau dezinfekuojami paviršiai, vežimėliai ir krepšeliai dezinfekuojami po kiekvieno naudojimo, klientai prie įėjimų gali dezinfekuoti rankas ir naudotis vienkartinėmis pirštinėmis, parduotuvėje saugų atstumą prie kasų ir prekystalių klientams žymi specialios linijos.

„Apdraudėme savo esamus ir būsimus darbuotojus specialiu draudimu nuo koronaviruso. Susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje išmokas gaus dabartiniai darbuotojai bei tie, kurie „Maximoje“ įsidarbins naujai“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Delfi primena, kad vakar pranešta, jog koronavirusu užsikrėtė jau 4 „Rimi“ darbuotojai. Dėl to buvo sustabdyta gamybos padalinio Vilniuje, Žirmūnuose, veikla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)