Užimtumo tarnyba praėjusį penktadienį skelbė, kad spalį darbo rinka tapo pasyvesnė, bet padėtis stabili. Registruotas nedarbas šalyje siekė 8,2 proc. – 0,1 proc. punkto mažiau nei prieš mėnesį.

„Dabar pagrindinė rizika darbo rinkai yra, kas bus su pasaulio ekonomika kitų metų pradžioje. Pagrindinė rizika – teigiama arba neigiama – susijusi su JAV“, – „Delfi“ TV laidoje „Verslo tema“ kalbėjo ekonomistas Aleksandras Izgorodinas.

Anot jo, nuo JAV ekonomikos rodiklių priklausys ir Lietuvos įdarbinimo dinamika.

„Nes tai paveiks Lietuvą per eksportą į Vokietiją, o Vokietijos pramonė yra Amerikai didžiausias prekybos partneris“, – aiškino „Citadele“ banko ekonomistas.

„Švelnus sąstingis“

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) viceprezidentas Mantas Gudas sutinka, kad reikia stebėti padėtį už Atlanto, bet priduria, jog ir patys Lietuvos gamintojai jau savarankiškai, be tarpinių rinkų, atranda Jungtines Valstijas.

„Yra posakis, kad kai nusičiaudi Amerika, suserga visas pasaulis. (…) Sakyčiau, kad turėtume sekti, stebėti, kokios ten nuotaikos. Nes kai vyks atsigavimas ten, tai jis vyks ir Lietuvos eksportuojančiuose versluose“, – teigia pašnekovas.

Pasak jo, padėtis Amerikoje galėtų būti ir geresnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją