„Manau, kad jokių naujų visuotinių mokesčių tikrai negali būti. Manau, kad net ir diskusija apie juos šiuo metu nebūtų prasminga“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė M. Majauskas.

Vis tik, politikas pridūrė, kad tam tikrus mokesčių pakeitimus atlikti galima. Jis pateikė pavyzdžius dėl neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) didinimo, pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtojo ribos pakėlimo nuo 45 tūkst. iki 55 tūkst. eurų., taip pat savivaldos finansinio savarankiškumo didinimo.

„Pavyzdžiui, nekilnojamo turto mokesčio pajamų perdavimas savivaldybėms, nedidinant naštos piliečiams. Kad pajamos, kaip daugelyje pasaulio šalių, keliautų savivaldybėms“, – pabrėžė M. Majauskas.

ELTA primena, kad finansų ministrė Gintarė Skaistė trečiadienį tvirtino, jog Vyriausybė, remdamasi Konstitucinio teismo sprendimu, neleidžiančiu papildomų mokesčių su biudžeto teikimu, ateinančiais metais mokesčių didinimo neplanuoja.

Politikė aiškina, kad diskusijos dėl mokesčių sistemos tobulinimo galimos ir tam yra parengti pasiūlymai, tačiau bet kokių pakeitimų įsigaliojimas galėtų būti tik nuo 2024 m.

Antradienį prezidento vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius tvirtino, jog šiuo metu jau reikėtų kalbėti apie mokesčių sistemos peržiūrą valstybėje. Jis aiškino, kad būtų labai gerai sulaukti Vyriausybės, Finansų ministerijos požiūrio į visuomeninę mokesčių sistemos reformą, nes taip susidarytų platesnis vaizdas ir būtų galima kalbėti apie kai kurių mokesčių didinimą arba mažinimą bei atsisakymą.