Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos prezidento Jono Karčiausko teigimu, tai viena žymiausių ir didžiausių parodų Rytų Europos regione, kurios dalyviai ir lankytojai turės puikias sąlygas bei galimybes atrasti naujus verslo partnerius bei perspektyvias rinkas.

Parodoje dalyvaus apie 200 firmų iš 17 pasaulio šalių, kurios supažindins su naujausiomis drabužių kolekcijomis, perspektyviais audiniais bei techninės tekstilės pasiekimais, taip pat inovacijų, modernių įrengimų bei technologijų ekspozicija.

Parodoje dalyvauja pagrindinės audinius bei verpalus gaminančios Lietuvos firmos: „Alytaus tekstilė“,„Audėjas“,„Kilimai“,„Lietuvos tekstilės institutas“,„Lietlinen“,„Linas“,„Linų audiniai“,„Neaustima“ ir daugelis kitų. Rūbų sektoriuje savo kolekcijas pristatys žinomos Lietuvos firmos: „Utenos trikotažas“,„Šatrija“,„Garlita“,„Sparta“,„Dana ir Ko“,„Pakaita“,„Omniteksas“ ir kitos.

Gausu ir užsienio firmų, pristatančių žaliavas bei audinius. Šiemet parodoje dalyvauja ir nacionaliniai stendai, pristatantys Portugalijos, Italijos, Lenkijos, Turkijos, Argentinos aprangos ir tekstilės gamintojus, norinčius įsitvirtinti greitai besivystančiame Baltijos šalių regione.

Antrąją parodos dieną vyks tarptautinė konferencija „Inovacijos tekstilės ir aprangos pramonėje“, kurioje savo pranešimus skaitys kompetetingi pranešėjai iš EURATEX, Italijos pramonės skatinimo instituto, Lietuvos tekstilės instituto, Kauno technologijos universiteto.

4-oje Lietuvos parodų rūmų LITEXPO ekspozicijų salėje vyks projekto „Inovacijų tekstilės ir aprangos pramonėje pristatymas“. 17 ekspozicijos dalyvių pateiks naujausius mokslinius pasiekimus tekstilės ir aprangos sektoriuje ir šių gaminių ekspoziciją.

Kaip ir kasmet parodos metu vyks jau tradicija tapęs renginys „Baltijos mada“, kuriame Lietuvos ir užsienio firmos pristatys 2007 m. pavasario /vasaros sezono drabužių kolekcijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją