Yra ne tik gerų naujienų

Atrodo, Lietuvos gamybos sektorius ir vėl išsiskiria savo atsparumu. Valstybės duomenų agentūros duomenimis, apdirbamosios gamybos pagaminta produkcija, atmetus naftos produktų perdirbimo įtaką, per metus paaugo 0,8 proc.

Vis dėlto, pasak „Citadele“ banko ekonomisto Aleksandro Izgorodino, kol kas, žvelgiant į esamus rezultatus, kalbėti apie apdirbamosios gamybos žengimą į augimo teritoriją vertėtų atsargiai.

„Iš tiesų, spalio mėnesį pramonė, be naftos, pirmą kartą per metus augo, bet, jeigu pasižiūrėtume labiau į sektorinę situaciją, tai, panašu, kad prie to augimo labai prisidėjo vienkartiniai užsakymai metalo apdirbimo pramonėje, kur gamyba išaugo 40 procentų per metus. Kadangi tai yra didelis sektorius, kuris turi didelės įtakos pramonės rodikliams, gali būti, kad tas vienkartinis užsakymas labai paskatino tą bendrą augimą“, – Delfi laidoje „Piniginiai reikalai“ teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją