Izraelio pažangiųjų debesų kompiuterijos integravimo ir paslaugų teikimo bendrovės „TeraSky“, turinčios padalinį Lietuvoje, atstovai tikino, kad Izraelyje veikiančios įmonės, iš dalies, yra pasiruošusios galimiems panašiems konfliktams.

„Tai kas įvyko Izraelyje „TeraSky“, kaip ir bet kuriam ne tik Izraelio, bet ir viso civilizuoto pasaulio gyventojui – nesuvokiama beprasmiška tragedija. Tačiau Izraelis nuolat patiria didesnių ar mažesnių teroristų išpuolių, čia veikiančios įmonės yra tam morališkai ir technologiškai pasirengusios, įmonės veiklos tai iš esmės nepaveikė.

Šiandien keli „TeraSky“ darbuotojai yra mobilizuoti atlikti pareigą ginkluotose Izraelio pajėgose“, – teigė jie.

Europoje, Vilniuje, veikianti „TeraSky Baltic“ yra visiškai savarankiškas bendrovės padalinys.

„Esame sukrėsti įvykdyto teroristų išpuolio, pasirengę padėti viskuo kuo galėsime kolegoms Izraelyje“, – komentuoja įmonė.

Lietuvoje yra įsikūręs ir Izraelio technologijų startuolis „Wix.com“.

„Izraelis susiduria su siaubingais žiaurumais, o mes, kaip iš Izraelio kilusi įmonė, darome viską, ką galime, kad paremtume Izraelio kolegas, tautą ir žmones.

Atsidavusi „Wix“ komanda Izraelyje teikia humanitarinę pagalbą visoje šalyje (nuo online sprendimų iki įvairių savanorysčių). Kai kurie darbuotojai Izraelyje buvo pašaukti į atsargą ir „Wix“ aktyviai remia jų šeimas. Įmonė ir toliau atidžiai stebi karą ir suteikia reikiamą paramą bei išteklius Izraelyje“, – kalbėjo ir „Wix“ padalinio Lietuvoje vadovė Monika Laukaitė.

Pasak jos, įmonė šiandien visame pasaulyje veikia ir toliau vykdo savo veiklą.

„Kaip kompanija esam atlikę namų darbus ir turime išsamius nenumatytų atvejų planus, kurie užtikrina, kad mūsų verslo funkcijos ir gebėjimas aptarnauti +250 milijonų vartotojų ir partnerių tęstųsi sklandžiai.

„Wix“ Lietuvos padalinio darbui karas didelės įtakos neturi: tęsiame darbus ir prisidedame prie „Wix“ bendro plano esant nenumatytiems atvejams įgyvendinimo“, – teigė vadovė.

Redakcija primena, kad prieš keletą dienų teroristinė grupuotė „Hamas“ įsiveržė į Izraelį ir išžudė šimtus žmonių. Šis konfliktas, bendrai, tęsiasi jau 80 metų.

Neseniai skelbta, kad į Izraelį atvyko ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas. Teigta, kad jo apsilankymas susijęs su paramos parodymu.

Skaičiuojama, kad iš viso žuvusių izraeliečių skaičius išaugo iki mažiausiai 1300, pranešė Izraelio nacionalinis transliuotojas.

Daugiau apie konflikto eigą skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją