Vertinant gamybos metodu, 2023 m. trečiąjį ketvirtį didžiausią neigiamą įtaką BVP pokyčiui turėjo pramonės, didmeninės ir mažmeninės prekybos ir nekilnojamojo turto operacijų įmonių veiklos rezultatai, o didžiausią teigiamą įtaką darė statybos bei informacijos ir ryšių įmonių veiklos rezultatai.

Vertinant BVP išlaidų metodu 2023 m. trečiąjį ketvirtį, palyginti su praėjusiu ketvirčiu, namų ūkių galutinio vartojimo išlaidos sumažėjo 0,9 proc., valdžios sektoriaus galutinio vartojimo išlaidos padidėjo 0,6 proc., bendrojo pagrindinio kapitalo formavimas padidėjo 5,7 proc. Prekių ir paslaugų eksportas ir importas sumažėjo atitinkamai 7,2 ir 6,2 proc.

2023 m. trečiojo ketvirčio realiojo BVP pokytis, palyginti su atitinkamu 2022 m. ketvirčiu, nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos buvo teigiamas ir sudarė 0,2 proc., pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką sudarė 0,1 proc.

2023 m. trečiojo ketvirčio realiojo BVP pokytis, palyginti su 2023 m. antruoju ketvirčiu, nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos, buvo teigiamas ir sudarė 11,2 proc.

2023 m. trijų ketvirčių BVP sudarė 53,4 mlrd. EUR to meto kainomis. Palyginti su 2022 m. trimis ketvirčiais, realusis BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, buvo neigiamas ir sudarė –0,5 proc. (nepašalinus sudarė –0,5 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją