Startuolis „Ovoko“, Lietuvoje veikiantis RRR.lt prekės ženklu, kuria patogų ir šiuolaikišką sprendimą tvariam antriniam automobilių dalių panaudojimui. Vystomas verslas apima elektroninę autodalių duomenų bazę ir verslo valdymo, sandėliavimo bei tarptautinių pardavimų sistemą, įgalinančią prekeivius optimizuoti darbo procesus, operatyviai bendrauti su svarbiausiais pasaulyje partneriais ir klientais, rašom pranešime.

Pagrindinis „A serijos“ etapo investuotojas yra Didžiosios Britanijos investicinis fondas „Piton Capital“, siejamas su tokiais prekių ženklais kaip „Ferryhoppeer“, „Mediately“. Savo investicijų dalis taip pat padidino dabartiniai investuotojai – Lietuvos rizikos kapitalo fondų valdymo įmonė „Practica Capital“ ir pirmojo Lietuvos vienaragio „Vinted“ bendraįkūrėjas Mantas Mikuckas.

Justinas Baranovskis, vienas iš „Ovoko“ įkūrėjų ir įmonės vadovas, sako, kad aptariama investicija bus skirta efektyvesniam produkto vystymui ir spartesniam komandos augimui.

„Įtvirtinome verslą ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, aktyviai veikiame ir kitose Europos rinkose. Tai, kad investiciją pritraukėme itin sudėtingomis dabar rinkos sąlygomis, tik patvirtina didelį vystomos paslaugos potencialą ir jau šiandien vartotojams kuriamą aktualią vertę. Gauta investicija padės šiuo potencialu pasinaudoti jau šiandien“, – sako J. Baranovskis.

„Ovoko“ vadovo teigimu, šiuo metu naujų ir naudotų autodalių rinka Europoje vertinama bent 70 milijardų eurų, tačiau modernių sprendimų elektroninėje erdvėje trūksta, pardavimai internetu sudaro gana mažą rinkos dalį. Pirmąsias investicijas „Ovoko“ pritraukė dar 2020 m. pabaigoje ankstyvosios plėtros (angl. seed) stadijoje iš kelių fondų ir minėtų bei kitų privačių investuotojų.

Lietuvoje veiklą „Ovoko“ pradėjo 2016 m., šiuo metu komandą sudaro daugiau kaip 100 specialistų iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos ir Lenkijos. Startuolio vystoma el. prekybos platforma vienija per 2 tūkst. pardavėjų, valdančių daugiau kaip 6 mln. autodetalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją