60-ies metų A. Stašaičiui, kuris įvardintas kaip nusikaltimo organizatorius, teismas skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę. Tuo tarpu S. Pilvelis atsipirko dvejų metų lygtine laisvės atėmimo bausme.

Kaltės nepripažino

Nei A. Stašaitis, nei 73 metų S. Pilvelis teismo proceso metu savo kaltės nepripažino ir bylą vadino sufabrikuota.

Tačiau prokurorai įsitikinę, kad per dvejus metus, kol byla nagrinėjama teisme, kaltinamųjų kaltė pilnai įrodyta.

A. Stašaičio advokatas anksčiau teisme pareiškė, kad jo ginamasis niekada nebuvo atsakingas už draugijos finansus – visi finansiniai reikalai esą buvo kontroliuojami S. Pilvelio. Be to, esą visus sprendimus dėl akcijų paketų įsigijimo priėmė ne asmeniškai A. Stašaitis, o draugijos valdyba.

Elgėsi aroganitiškai

A. Stašaitis išgirdęs bausmę neslėpė pasipiktinimo.

„Blogai vertinu. Žinoma, kad skųsime“, - po nuosprendžio pareiškė A. Stašaitis. Apskųsti teismo verdiktą A. Stašaitis turi dvi savaites.

Beje teismas konstatavo, kad A. Stašaitis teisminio proceso metu elgėsi arogantiškai.

„Tai nori, kad aš nesiginčiau ir nuleidęs ausis sėdėčiau? Tai priima kaip aroganciją“, - teigia A. Stašaitis.

Beje, prokurorai teismo prašė dukart griežtesnės bausmės – ketverių metų nelaisvės.

„Kaip aš galiu vertinti bausmę, jei nieko nusikalstamo nepadariau? Aš buvau atsakingas už ūkinę veiklą, todėl buvau aktyvesnis už kitus valdybos narius. Tačiau ar tai nusikaltimas?“, - anksčiau sakė A. Stašaitis.

Iššvaistė 14 mln. Lt

DELFI primena, kad buvęs (2002-2006 m.) Lietuvos invalidų sporto draugijos direktorius Stasys Pilvelis ir buvęs (2001-2006 m.) šios draugijos valdybos pirmininko pavaduotojas-viceprezidentas Arvydas Stašaitis prieš daugiau nei dešimtmetį kaltinami iššvaistę daugiau nei 13,7 mln. Lt draugijos turto.

Tyrėjai teigia išaiškinę buvusių draugijos vadovų sukurtą nusikalstamą paramos panaudojimo schemą, kai gautos lėšos buvo iššvaistytos.

Atskleista, kad neįgaliųjų sportą rėmusių Lietuvos bendrovių pinigais buvo perkamos minėtos draugijos narių ar su jais susijusių asmenų valdomos nuostolingai veikiančios įmonės. Už neįgaliųjų paramą perkamų įmonių akcijų kainos būdavo žymiai didesnės, nei tikroji jų vertė, o tokių įmonių veikla neturėjo jokių sąsajų su Lietuvos invalidų sporto draugijos veikla.

Prokuratūra įrodė, kad A. Stašaitis ir S. Pilvelis įtikino draugijos valdybos prezidentą ir jos narius priimti neteisėtus sprendimus, nupirkti 5 įmonių akcijas ir už jas sumokėti paramai skirtomis lėšomis. Tyrimo metu išaiškinta, kad per ketverius metus buvo iššvaistyta daugiau nei 13,7 mln. Lt draugijos gautų paramos lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)