Pastebėjo produkciją iš agresorių šalių


Apsilankęs vienoje iš regioninių „Aibės“ parduotuvių skaitytojas nustebo lentynose išvydęs rusiškų ir baltarusiškų prekių.

Su Delfi jis dalijasi nuotraukomis, kuriose – mineralinis vanduo „Borjomi“, kurio jau kurį laiką pirkėjai neberanda kitų prekybos tinklų lentynose, taip pat gazuotas mineralinis vanduo „Narzan“, kurio etiketėje pažymėta importavimo šalis Baltarusija, o platintojas Lietuvoje – įmonė „Talihas“.

Rusiškais užrašais mirga dar keli nealkoholiniai „Martin“ gėrimai – „Tarchūno“ ir kriaušių skonio limonadai. Minėta „Martin“ kompanija – maisto gamintojas iš Rusijos.

„Aibė“: rusiškos prekės į Lietuvą pateko per platintoją Latvijoje

Pasirodžius publikacijai, „Aibė“ atstovai pasidalijo komentaru.

„Prekybos įmonių aljansas „Aibė“, kaip ir skelbė prasidėjus karui Ukrainoje, sustabdė rusiškų ir baltarusiškų prekių įsigijimą ir netiekia šių šalių kilmės produkcijos „Aibė“ parduotuvėms.

Patiksliname, kad prekybos įmonių aljansas „Aibė“ veikia kitaip nei įprasti prekybos tinklai: jis jungia daugiau kaip 200 atskirų, nepriklausomų, savarankiškų prekybos įmonių, naudojančių prekinį ženklą „Aibė“. Šios įmonės yra savarankiškos ir pačios nusprendžia, kokias prekes ir iš ko pirkti. Galimas rusiškos ir baltarusiškos kilmės prekių atsiradimas lentynose susijęs su prekybos įmonės, valdančios parduotuvę, individualiu sprendimu“, – komentuoja aljanso „Aibė“ Rinkodaros departamento vadovė Vitalija Ročė.

Anot jos, gavus pirkėjo žinutę, atliktas patikrinimas ir nustatyta, kad šiomis prekėmis buvo prekiaujama vienoje Vilniaus rajono parduotuvėje. Tiesa, skaitytojas patikslino, kad jo fiksuota produkcija rasta Dubingiuose esančioje „Aibės“ parduotuvėje.

„Taip pat patiksliname, kad 1 l gėrimo „Tarchunas“ kilmės šalis – Uzbekistanas. Kitų pastebėtų gėrimų „Martin“ ir „Narzan“ kilmės šalis yra Rusija, tačiau importuotojas registruotas Latvijoje, tokiu būdu per platintoją pateko į Lietuvą.

Dėkojame už pirkėjo pastabumą ir pranešimą. Apgailestaujame dėl neatidumo ir individualaus parduotuvės sprendimo, dėl kurio prekės pateko į parduotuvės lentyną. Prekių likučiai išimti iš prekybos“, – patikina atstovė.

Rusiška ir baltarusiška produkcija nesudarė 1 proc. apyvartos


Prieš pusantrų metų prasidėjus karui Ukrainoje, prekybos įmonių aljansas „Aibė“, vienijantis daugiau negu 800 parduotuvių „Aibė“ tinklą Lietuvoje, pranešė stabdantis rusiškų ir baltarusiškų prekių tiekimą. Atstovai tuomet tikino, kad turimi prekių likučiai bus išimami iš prekybos ir nedidelė dalis išparduota.

Tuo metu skelbta, kad prekybos įmonių „Aibė“ asortimente rusiškos ir baltarusiškos kilmės prekės sudaro tik nedidelę dalį apyvartos ir nesiekia 1 proc.

Tai – daugiausia alkoholiniai ir nealkoholiniai gėrimai, riešutai, saldumynai, kosmetikos prekės. Nutraukus tiekimą iš Rusijos ir Baltarusijos, parduotuvių lentynose laikinai gali trūkti tokių prekių kaip saulėgrąžų aliejus, druska, kruopos, ūkinės prekės, rašoma pranešime.

Kasa Aibėje

Suėjus karo metinėms, kovą, tinklo atstovai tikino kad rusiškų ir baltarusiškų prekių pirkimas iki šio nėra atnaujintas, daugelis prekių pakeista analogiškomis, importuojamomis iš kitur.

„Pavyzdžiui, sodą perkame iš Italijos, akmens druską – iš Lenkijos“, – Delfi sakė Aljanso „Aibė“ Komercijos departamento direktorė Žydrė Baskutytė.

Tiesa, kaip ir kituose tinkluose „Borjomi“ mineralinis vanduo laikinai dingo ir iš „Aibės“ parduotuvių lentynų, tačiau po kuo laiko jis grįžo.

„Pasikeitus įmonės savininkams, „Borjomi“ suteiktas leidimas prekybai Europos Sąjungoje, todėl pirkėjų pamėgtas vanduo grįžo į „Aibė“ parduotuves“, – anksčiau komentavo Ž. Baskutytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)