Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas gruodžio 28 pasirašė įsakymą, kuriuo laikinai uždrausta iš Prancūzijos teritorijų, kuriose nustatytas labai patogeniškas paukščių gripas, į Lietuvą įvežti visų rūšių gyvus paukščius, perinius kiaušinius, šviežią, smulkintą paukštieną, paukštienos pusgaminius ir kitus gaminius.

Jonas Milius

„Prancūzijoje situacija tikrai yra sudėtinga, per paskutinį mėnesį išplito net trys paukščių gripo atmainos. (...) Kol kas neįvardijant priežasčių, kol išsiaiškins situaciją mes sustabdėm iš kai kurių Prancūzijos regionų, kad nebūtų vežama į Lietuvą paukščiai, kad nepatektų į mūsų paukštynus. Situacija tikrai nėra paprasta, nes ir Vokietijoje ir Olandijoje paukščių gripas pasireiškia, tad ši situacija Europoje nėra rami“, - BNS sakė VMVT direktorius Jonas Milius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)