TV projektas „Lietuva gali“ šiemet ir vėl sieks suvesti sėkmingus Lietuvos verslininkus su jų gimtuosiuose kraštuose verslą kuriančiais įmonių savininkais.

„Pernai įgyvendinant TV projektą pasiekti rezultatai įkvėpė mus ir šiemet daug pastangų dėti į regionus, ieškoti naujų būdų verslumui skatinti. Norime padėti regionų verslininkams siekti aukštesnių rezultatų, neužsisklęsti siauroje rinkoje, nebijoti imtis permainų ir bendromis pastangomis rasti trumpiausią kelią į sėkmę“, – sakė SEB banko prezidento pavaduotojas Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

Pasak V. Doveikos, tikimasi, kad TV projekte pakviesti dalyvauti mentoriai - iš regionų kilę ir sėkmingą veiklą ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje rinkoje plėtojantys verslininkai - sugrįžę į tėviškę greičiau ras bendrą kalbą su kraštiečiais ir greitai perpras jų problemas.

Pernai į projektą buvo atrinktos penkios regionuose veikiančios ir besikuriančios įmonės, tačiau norinčiųjų dalyvauti buvo keliskart daugiau. Todėl šiemet TV projekte plečiamos dalyvių ir jiems verslo klausimais patarsiančių ekspertų gretos. Projekto „Lietuva gali“ metu net septyniems verslą regionuose plečiantiems verslininkams bus suteikta galimybė pusę metų konsultuotis su patyrusiais šalies verslo atstovais ir SEB banko finansų ekspertais.

Šiemet TV projekto „Lietuva gali“ dalyviai taip pat galės konsultuotis ir su projekto partnerių – Ūkio ministerijos, VšĮ „Versli Lietuva“, Šiaurės miestelio technologijų parko „Northtown“ – specialistais.

Kartu su LRT televizija rengiamas 15 dokumentikos laidų ciklas „Lietuva gali“ konkrečiais pavyzdžiais iliustruos, kaip kurti ir plėsti verslą. Jis turėtų būti įdomus ir naudingas ne vien projekto dalyviams, bet ir žiūrovams, kurie galbūt patys susiduria su panašiais iššūkiais savo versle, o gal dar tik planuoja imtis veiklos.

Sekti, kaip projekto dalyviams sekasi įgyvendinti ekspertų patarimus, stebėti jų pastangas ir pažangą įgyvendinant įvairias užduotis,bus galima ne tik LRT televizijos laidose, bet ir interneto portale delfi.lt.

Turintys verslą Lietuvos regionuose ir norintys pasinaudoti galimybe pusę metų gauti nemokamą patyrusių verslo atstovų ir finansų ekspertų pagalbą gali registruotis dalyvių atrankai čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)