Švedijos tarnybos pranešime nurodoma, kad ištyrus žaliuosius obuolius juose rasta dešimt kartų leistiną normą viršijančių pesticidų. Mėginiuose rastas „organofosfatos“, tyrimų duomenimis, gali turėti įtakos smegenų vystymuisi.

Tai ne pirmas kartasi, kai „Lidl“ prekybos centras turi iš prekybos išimti maisto produktus Švedijoje. Rugpjūčio 1 d. jie turėjo iš prekybos pašalinti žemės riešutus ir jogurtus, nes ant šių produktų pakuočių nebuvo įspėjimai, kad juose atitinkamai yra riešutų ir pieno.

Pernai metais iš prekybos buvo atšaukti vištienos produktai „Dulano“, nes ant pakuočių nebuvo aiškios informacijos dėl galimos alerginės reakcijos.

„Lidl Lietuva“ atstovė spaudai Agnė Gaižauskienė teigė, kad Lietuvoje šios rūšies obuoliais vokiško prekės ženklo parduotuvėse nėra prekiaujama.

„Prekyba produktais, o taip pat ir vaisiais bei daržovėmis, kurie viršija leistinus reglamentuotus teršalų kiekius, pesticidų veikliųjų medžiagų nustatytas didžiausias leidžiamas koncentracijas, mūsų įmonėje, Lietuvoje, negalima“, - komentavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)