Lenkijoje esantis Branevas gali tapti „prekybos centrų“ miestu – vis daugiau stambių prekybos tinklų išreiškia ketinimus statyti savo parduotuves palei sieną su Kaliningrado sritimi. Turimais duomenimis, jau netolimoje ateityje mieste duris atvers prekybos centrai „Bricomarche“ ir „Intermarche“. Be to, Braneve statoma dar viena „Biedronka“ ir naujas prekybos centras „Lidl“. Kaip teigia Branevo meras Henrykas Mrozinskis, ši parduotuvė užims 1,3 tūkstančio kvadratinių metrų plotą.

„Teritoriją prekybos centro statybai išsipirko ir „Tesco“, šiuo metu jie rūpinasi leidimais. Iki metų pabaigos Braneve pradės veikti „Bricomarche“ ir „Intermarche“. Be to, pas mus bus dar viena „Biedronka“. Dabar pas mus yra dvi šios firmos parduotuvės“, - Onet.pl, cituoja H. Mrozinskis.

Tuo pačiu meras pažymėjo, kad toks prekybos tinklų susidomėjimas Branevu susijęs su tuo, kad tai yra pasienio zona. „Rusai pas mus palieka konkrečias sumas ir parduotuvėse, ir įvairiose įstaigose. Be to, jau žinoma, kad greitai į mūsų baseiną kartą per savaitę atvyks sportininkų grupė iš Kaliningrado srities. Tai labai džiugina, nes klientų mums trūksta“, - teigė pasienyje įsikūrusio miesto vadovas.

H. Mrozinskis sako, kad svečiai iš Kaliningrado srities padeda kovoti su nedarbu mieste. Štai atidarius prekybos centrą „Netto“ darbą gavo 21 žmogus. Negana to, dažni Kaliningrado srities gyventojų apsilankymai pakeitė miestiečių požiūrį į rusus. „Rusai sutinkami šiltai ir nuoširdžiai, čia niekas nepasakys blogo žodžio apie Rusiją. Kaliningradiečiai ir patys maloniai nustebę – parduotuvėse yra užrašai rusų kalbą, gatvėse – reklama“, - džiaugėsi miesto burmistras.

Kaip praneša Varmijos Mozūrų pasienio tarnybos skyriaus atstovė spaudai Justyna Szubstarska, 2013 metais nuo sausio iki rugpjūčio sieną kirto jau keturi milijonai žmonių. Tai 61 procentu daugiau nei per tą patį 2012 metų laikotarpį.

Tuo tarpu portalas Kaliningrad.ru, kad Rusijos Federalinės antimonopolinės tarnybos Kaliningrado valdybos vadovė Olga Bobrova įsitikinusi, kad tokį lenkiškų parduotuvių populiarumą tarp Kaliningrado srities gyventojų lemia ne tiek prekių kokybė ar maža jų kaina kaimyninėje šalyje, kiek gyventojų protestavimas prieš kainų politiką bei paslaugų teikimo politiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)