Lygiagrečiai M. Majauskas tęs darbą bendrovės investicinės bankininkystės direktoriaus pareigose.

„Matau strategines galimybes prisidėti prie Baltijos šalių ekonomikos augimo ir tuo pačiu uždirbti papildomą grąžą investuotojams“, – pranešime spaudai sako M. Majauskas.

Prie „Capitalicos“ komandos M. Majauskas prisijungė šį pavasarį. Leidimą tapti valdybos nariu jam turėjo suteikti investicijų valdymo įmonių veiklą prižiūrintis Lietuvos bankas.

Iki prisijungdamas prie įmonės M. Majauskas 10 metų dirbo tarptautinėse bankininkystės ir nekilnojamojo turto grupėse, įskaitant „Barclays Capital“ Londone ir „Cushman & Wakefield“ Sidnėjuje. Dar dešimtmetį dirbo su valstybės finansų valdymu Vyriausybėje ir Seimo Biudžeto ir finansų komitete.

„Capitalica“ yra investicijų valdymo įmonė, plėtojanti ir valdanti komercinius nekilnojamojo turto objektus.

„Capitalica Asset Management“ 70 proc. akcijų priklauso vienai didžiausių lietuviško kapitalo verslo grupių SBA ir 30 proc. valdybos pirmininko Andriaus Barščio įmonei „Fox Holdings“.

ELTA primena, kad kovo mėnesio pabaigoje M. Majauskas paskelbė atsisakantis parlamentaro mandato.

M. Majauskas 2020 metais į Seimą buvo išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąrašą.

Išrinktas į Seimą, parlamentaras ėjo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigas. Visgi, pernai rudenį dėl konfliktų su konservatorių partija parlamentaras pasitraukė iš šio posto, o vėliau buvo pašalintas ir iš TS-LKD. Jis aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą dėl lengvatinio PVM tarifo maitinimo įstaigoms.

Nutrūkus ryšiams su partija, M. Majauskas pranešė kandidatuojantis į Vilniaus mero postą, tačiau rinkimai politikui buvo nesėkmingi – jis į antrą rinkimų turą nepateko.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją