Apie nurodymus „Verse Payments Lithuania“ Lietuvos bankas pranešė trečiadienį. Toks sprendimas buvo priimtas siekiant įpareigoti įstaigą imtis operatyvių priemonių suvaldant klientų, kurių tapatybė nustatyta netinkamai, keliamą riziką.

LB teigimu, reikalavimai galioja bendrovės klientams, kurių tapatybė nebuvo nustatyta arba nustatyta nesilaikant Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo reikalavimų. Bendrovei taip pat nurodyta nedelsiant užtikrinti, šie klientai negalėtų naudotis įstaigos teikiamomis finansinėmis paslaugomis tol, kol jų tapatybė nebus nustatyta.

Tai padaryti „Verse Payments Lithuania“ įpareigota iki ateinančių metų liepos 1-osios. Neįvykdžius LB reikalavimo bendrovė būtų priversta nutraukti dalykinius santykius su netinkamai identifikuotais klientais.

LB toliau tiria su įstaigos veikla susijusias aplinkybes.

Šių metų vasarį „Verse Payments Lithuania“ už netinkamą klientų lėšų apsaugą skirta 30 tūkst. eurų bauda nustačius, kad įstaiga netinkamai įgyvendino klientų lėšų saugojimo reikalavimus ir teikė centriniam bankui neteisingą informaciją apie lėšų likučius.

Registrų centro duomenimis, vienintelė „Verse Payments Lithuania“ akcininkė yra Ispanijoje registruota „Decentralized Global Payments“. Pernai birželį Lietuvos bankas leido JAV bendrovei „Square Inc.“, kurios vienas iš steigėjų ir vadovas yra socialinio tinklo „Twitter“ vienas iš įkūrėjų Jackas Dorsey, netiesiogiai įsigyti „Verse Payments Lithuania“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją