S&P reitingą pakėlė iki A-, t. y. ketvirtojo pagal dydį rodiklio, - dabar Latvijos patrauklumas investuotojams toks pats kaip Lenkijos ir Malaizijos. Analitikai teigia, kad reitingo perspektyva nustatoma stabili. Kol kas kitos dvi tarptautinės reitingų agentūros, "Moody's Investors Service" bei "Fitch Ratings", Latviją vertina atitinkamai dviem ir trimis punktais virš vadinamojo "šlamšto" statuso.

S&P reitingas Latvijoje šiuo metu registruojamas toks pats kaip ir 2007-aisiais, kai šalyje kilo nekilnojamojo turto kainų ir paskolų burbulas, per dvejus metus penktadaliu smukdęs ūkio plėtrą. Baltijos šalies ekonomika turėtų šiais metais kilstelėti maždaug 4 proc., nurodo Latvijos finansų ministerija.

"Reitingo didinimas rodo stiprų Latvijos ekonomikos aktyvumą - tikimės, kad jis tęsis maždaug ties 4 proc. riba ir per ateinantį 2014-2017 metų laikotarpį, - nurodo "Standard & Poor's" savo ataskaitoje. - Pakėlėme rodiklį prognozuodami, kad daugiausiai dėmesio politikai skirs viešųjų finansų stabilumo užtikrinimui, palankioms rinkoms reformoms ir stengsis atitikti ES standartus".

S&P paskaičiavo, kad per 2009-2013 metus Latvijos bendrasis biudžeto deficitas smuko nuo 9 proc. iki 0,9 proc. BVP. Taip pat prognozuojama, kad viešojo sektoriaus skola nuo 2013 iki 2017 metų kris nuo 32 iki 27 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)