Be to, tokios parduotuvės kaip „Depo“, „K-Senukai“, „Kurši“, IKEA ir kitos, kurių plotas viršija 10 000 kv. metrų, turi būti uždarytos išeiginėmis ir šventinėmis dienomis.

Kaip naujienų agentūrai LETA pranešė šalies ekonomikos ministerija, pastaruoju metu smarkiai šoktelėjęs COVID-19 užsikrėtimų skaičius verčia susimąstyti apie būtinybę įvesti papildomas priemones, kurios padėtų užtikrinti saugumą gyventojams.

Atsižvelgus į platų prekių asortimentą, įskaitant baldus, virtuvės reikmenis ir apšvietimo įrangą, epidemiologai rekomendavo išbraukti ūkinių prekių parduotuves iš pirmos būtinybės prekėmis prekiaujančių parduotuvių, kurioms leista dirbti savaitgaliais ir šventinėmis dienomis.

Šalies premjeras paaiškino, kad toks sprendimas priimtas norint apsaugoti visuomenės sveikatą, ir paragino būti atsakingiems, rūpintis savo ir aplinkinių sveikata.


Ministrų kabineto nurodyme dėl nepaprastosios situacijos paskelbimo prekybos centrais įvardijami nuolatinei bei sisteminei prekybai numatyti pastatai, kurių bendras prekybinis plotas yra ne mažesnis kaip 10 tūkst. kv. metrų, arba pastatai, kuriuose esančiose atskirose prekybos patalpose dirba mažiausiai 10 prekiautojų arba paslaugų teikėjų.

Šalies ekonomikos ministerija pažymėjo, kad vyriausybės patvirtintos pataisos reiškia, jog ribojimai bus taikomi tokioms parduotuvėms kaip „Jysk“ ir „Cenu klubs“, „Depo“, „K-Senukai“, „Kurši“, IKEA ir kitoms, kurios yra įsikūrusios prekybos centruose. Savo ruožtu, parduotuvės, prekiaujančios higienos prekėmis, pavyzdžiui, parduotuvės „Drogas“, galės dirbti tiek prekybos centruose, tiek ir už jų ribų.

Kita vertus, parduotuvėms, kurių plotas neviršija 10 tūkst. kv. metrų, dirbti išeiginėmis ir šventinėmis dienomis leidžiama.

Nepaprastosios situacijos laikotarpiu išeiginėmis ir šventinėmis dienomis prekybos centruose dirbs tik maisto prekių parduotuvės, vaistinės, optikos, parduotuvės, prekiaujančios maistu gyvūnams, knygomis ir spauda, higienos prekėmis. Veiks ir telekomunikacinių prekių bei paslaugų pardavimų punktai. Prekybos centruose privalu užtikrinti 10 kv. metrų vienam lankytojui ir dėvėti kaukes.


Kiek anksčiau šalies ekonomikos ministras Janis Vitenbergas paragino savaitgaliais neatidaryti baldų ir statybinių medžiagų parduotuvių, skelbiama Ekonomikos ministerijos pareiškime. Ministras pabrėžė, kad dabar ne tas atvejis, kai reikia ieškoti būdų, kaip apeiti apribojimus.

„Prašau jūsų supratimo. Būkime socialiai atsakingi ir solidarūs. Mūsų šalies gyventojai ir jų sveikata dabar yra prioritetas. Nenoriu, kad tektų skelbti dar griežtesnes ir dar labiau komercinę veiklą ribojančias priemones“, – kreipėsi į prekiautojus ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)