„Suprantama, kad kiekviena šalis vykdo savo nacionalinę politiką. Bet aš tikiuosi, kad Graikija suvokia ir savo įsipareigojimus organizacijoms, kurioms priklauso - Europos Sąjungai, NATO. Tikintis solidarumo iš tų organizacijų sudėtingu šaliai laikotarpiu, tas solidarumas būtinas ir išorėje“, - BNS trečiadienį sakė Linas Linkevičius.

Pasak ministro, Rusija siekia skaldyti ES šalis, ragindama vadovautis ne principais, o interesais, ir tai negali būti priimtina.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, trečiadienį Kremliuje priėmęs Graikijos ministrą pirmininką Aleksį Ciprą, netiesiogiai užsiminė, kad Maskva gali panaikinti maisto produktų importo iš Graikijos draudimą.

Linas Linkevičius
L.Linkevičiaus vertinimu, Rusijos ketinimai panaikinti embargo atskiroms šalims „rodo, kad apribojimai yra jokiu būdu ne ekonominiai, o grynai politiniai“.

„ES turi elgtis atitinkamai, nes turi atstovauti visų ES šalių interesams išorėje. Ypač tai pasakytina apie prekybą. Negali būti leista, kad mus po vieną čia dabar rankiotų pagal savo išrastas taisykles, o ne pagal tarptautinius susitarimus ir tarptautines normas. Tai čia principinė ES pozicija yra būtina šiuo požiūriu“, - sakė ministras interviu telefonu.

„Pavojų yra, neslėpkime, jie visada yra. Aš tikiuosi, kad visi tie faktoriai bus pasverti ir įvertinti būtent taip, jog esame toje pačioje organizacijoje ir turime vykdyti politiką, kurią esame sutarę ir kuriai yra pritarusi ta pati Graikija“, - pridūrė L.Linkevičius.

Graikijos Vyriausybė ne kartą kritikavo Vakarus dėl Rusijai taikomų sankcijų, kurios įvestos reaguojant į Krymo aneksiją ir Maskvos paramą separatistams Ukrainos rytuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)