Nemažai sumaišties, J. Mačiulienės teigimu, kelia formuluotė, kad grožio paslaugos draudžiamos, tačiau leidžiamos toks kontaktinės paslaugos, kurios trunka iki 15 min.

„Šita formuluotė yra labai dviprasmiška. 15 min. labai netaikytinas mūsų paslaugoms. Bandėme įsivaizduoti tą 15 min. Tai ką bedarytum, mūsų kainoraštyje šitokių paslaugų nėra“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo ji.

„Šį kartą su visais draudimais yra perdozuota, nes šis draudimas paliko labai daug neaiškumų ir interpretacijų po to, kai paskelbė, kas gali dirbti. Dar iki šios dienos žmonės galvoja, kad per 15 min. gali vyrišką kirpimą padaryti ar sutvarkyti antakius, bet turbūt niekas nepagalvoja, kad šita veikla yra draudžiama“, – aiškino ji.

Anot jos, ne visi grožio specialistai gali išgyventi nedirbdami.

„Mes (Kirpėjų ir grožio specialistų asociacija – „Delfi“) esam sutarę, kad kentėsim, bet supraskit teisingai, ne visi gali kentėti. Yra situacijų, kai gaunu anoniminį laišką ir parašo: aš esu vieniša mama, auginu tris vaikus, man reikia vaikus išleisti į darželį, į mokyklą, aš neturiu pinigų, aš rizikuosiu. Supraskit teisingai, tų žmonių negalima irgi smerkti“, – pasakojo J. Mačiulienė.

Jolanta Mačiulienė

Pasak J. Mačiulienės, grožio salonai daug investavo siekdami užtikrinti klientų saugumą, išlaikyti atstumus, įsigyti kaukėms, termometrams ir dezinfekavimo priemonėms.

„Kaštai dideli, nauda tikrai buvo. Užsikrėtimų grožio sektoriuje mes tikrai negirdėjome. Suprantame sudėtingą situaciją, tikrai palaikome medikus, bet nepamirškime ir savęs. Kaip išgyventi, kol kas atsakymo neturime“, – sakė J. Mačiulienė.

„Apie finansavimą kol kas tik kalbama, bet nieko nedaroma. Šį kartą daugiau klausimų nei atsakymų. Galbūt prieš priimant įstatymą reikėjo pagalvoti, kaip tas kompensacijas išmokėti greičiau. Mes tikrai suprantame situaciją, tik norime, kad suprastų ir mus“, – pabrėžė Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė.

Soliariumų paslaugų teikėjų asociacijos narys Aleksandras Siniavskij pritaria, kad naujuose ribojimuose nemažai neaiškumų.

Be to, pasak jo, nors soliariumams veikti leidžiama, klientų pastaruoju metu beveik nesulaukia.

„Veikti mums leidžia, bet žmonių judėjimas ribojamas. Žmonių praktiškai nėra“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo A. Siniavskij.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)