„Tai, kas atsitiko su A. Navalnu, yra V. Putino žiaurumo įrodymas. Visi turi suprasti, kad V. Putino taikinyje – ne tik kitų šalių piliečiai: siaubingus nusikaltimus jis vykdo ir savų žmonių atžvilgiu“, – cituoja JAV prezidento žodžius portalas „Spektr“.

J. Bidenas nurodė, kad vieno ryškiausių Rusijos opozicijos lyderių žūtis paskatino jo administraciją svarstyti naujų sankcijų paskelbimo Kremliui scenarijų. JAV prezidento žodžius pakartojo ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas. Panašių pareiškimų pažėrė ir kiti Vakarų pasaulio lyderiai: Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishi Sunakas, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles‘is Michelis ir NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Vis dėlto ekonomikos mokslų daktaras Vladislavas Inozemcevas, Rusijoje pripažintas „užsienio agentu“, per interviu žurnalui „Spektr“ išreiškė abejonių, ar dabartinėje situacijoje Vašingtonas ir Briuselis išties galėtų imtis rimtų veiksmų prieš V. Putino režimą.

– Pasaulį apskriejus žiniai apie staigią A. Navalno mirtį JAV prezidentais, taip pat Europos politikai prakalbo apie būtinybę didinti V. Putino režimui daromą spaudimą. Ar tokie planai galėtų būti įgyvendinti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)