Balandį laisvų darbo vietų pasiūlyta reikšmingai daug

Užimtumo tarnyba skelbia, kad darbo ieškantys žmonės balandį turėjo galimybę rinktis iš daugiausiai laisvų darbo vietų per pastarąjį pusmetį. Užimtumo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Gytis Darulis teigia, kad per pirmus keturis šių metų mėnesius jau yra užregistruota apie 58 tūkstančiai darbo pasiūlymų. 17 tūkstančių jų buvo užregistruoti vien balandį, o 20 procentų iš jų yra būtent sezoniniams darbams.

„Įprastai, mes apimame tris sektorius: statybos, žemės ūkis ir apgyvendinimas bei maitinimas. Be abejo, lyginant nuo metų pradžios, balandį daugiausiai darbo vietų užregistruota, bet, žiūrint per 5 metų poziciją, kiek tų dirbančiųjų skaičius keičiasi, matome tokią tendenciją, kad statybos sektoriuje per 5 metus užimtųjų skaičius liko toks pat, apgyvendinimo ir maitinimo sektoriuje – paaugo per ketvirtadalį.

Deja, tendencijos rodo, kad žemės ūkio sektoriuje dirbančiųjų skaičius per 5 metus vis mažėja ir kažkur apie trečdalį arba 40 procentų dirba jų mažiau“, – duomenimis dalijosi pašnekovas.

Sezoninių darbuotojų paieškos Klaipėdoje – sudėtingos

Kaip sekėsi sezoninių darbuotojų paieškos etapas – laidoje pasidalijo ir Klaipėdos restoranų ir viešbučių asociacijos valdybos pirmininko pavaduotoja Margarita Alijeva. Pasak pašnekovės, situacija su darbuotojais – tikrai labai sudėtinga.

„Kiek mes – Klaipėdos viešbučių ir restoranų asociacija su Palangos – bendraujame tarpusavyje ir dalinamės informacija, tai Palangoje yra dar geresnė situacija negu Klaipėdoje, iš tikrųjų“, – teigė ji.

M. Alijevos manymu, dėl tam tikrų priežasčių, Palangos kurortas sezoniniams darbuotojams atrodo patrauklesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)