2013 m., lygiai prieš dešimtmetį, Kinijos prezidentas Xi Jinpingas paskelbė, kad Kinija pradeda įgyvendinti iniciatyvą „Belt ad Road“ (BRI) – 900 mlrd. JAV dolerių vertės investicinį projektą. Jis pasaulyje netrukus buvo pakrikštytas naujuoju šilko keliu, šiuo metu prie iniciatyvos, Kinijos duomenimis, yra prisijungusios daugiau kaip 150 valstybių, 18 jų – iš Europos Sąjungos. Tiesa, neaišku, kiek šių šalių projektą remia tik formaliai, o kiek yra pasirašiusios realius susitarimus dėl investicijų.

Naujojo šilko kelio investicijos apima tarptautinei prekybai reikalingus logistikos infrastruktūros projektus – kelius, uostus, krovinių terminalus, geležinkelių jungtis ir pan. Skaičiuojama, kad vien per pirmąjį šių metų pusmetį BRI investicijos siekė 43 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)