Anot VMI, duomenis apie metines gyventojams išmokėtas išmokas pateikti dar turi beveik 20 tūkst. mokesčių mokėtojų (15 proc.). Apie gyventojų patirtas išlaidas (gyvybės draudimą, už studijas, įmokas į pensijų fondus ir kt.) informaciją dar turi pateikti 24 bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt. (18 proc.).

Pažymėtina, kad remiantis šiais duomenimis užpildomos metinės gyventojų pajamų mokesčio deklaracijos.

Paskutinė diena deklaruoti komercinį NT ir sumokėti mokestį

Nelaukę paskutinės dienos komercinio NT mokesčio deklaracijas 32,2 tūkst. įmonių bei 11,3 tūkst. gyventojų, kurie deklaravo 119,8 mln. eurų mokesčio. Preliminariais VMI duomenis 8,1 tūkst. įmonių ir 18,8 tūkst. gyventojų tai padaryti reikia iki šiandien dienos pabaigos.

Deklaruoti ir sumokėti komercinio NT mokestį turi įmonės už joms priklausantį ir iš gyventojų perimtą turtą bei gyventojai – už komercinės paskirties pastatus tokius, kaip viešbučių, paslaugų, poilsio ir kt. paskirties statinius bei patalpas. Tai padaryti reikia ir tuo atveju, jei ekonominėje veikloje savininkas NT nenaudoja, nebent turtas yra faktiškai nenaudojamas dėl neužbaigtų statybos darbų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją