„Visiškai nesuprantu, kodėl barai turėjo dirbti iki devintos. Dabar iki 10, bet ar yra kažkaip pagrįsta, kodėl ne iki 11 ar 12?“ – laidoje „Delfi diena“ klausė M. Puodžiūnas.

„Visame Vilniaus mieste viena valanda sudaro šimtus tūkstančių, jei sujungtume barus. Daug kas iš valdančiųjų mums sako: pratinkite žmones eiti į barą nuo dešimtos valandos ryto ar trečios valandos dienos. Kad tokia kultūra susiformuotų, turi praeiti apie 60 metų. Nėra taip paprasta tai padaryti“, – sakė jis.

Pasak verslininko, dirbdami lauke su ribotų staliukų skaičiumi barai vis tiek skaičiuoja nuostolius, o darbo laiko sutrumpinimas kerta labiausiai.

„Realiai mes atsidarom penktą valandą vakaro, bet žmonės pradeda rinktis tik septintą, tai tik dvi valandas mes normaliai dirbame ir prekiaujame“, – kalbėjo jis.

„Manau, kad jei pailgintų lauko terasų [darbo laiką] iki vidurnakčio, verslas galėtų realiai atsigauti, o ne toliau skaičiuoti minusą“, – tikino M. Puodžiūnas.

M. Puodžiūno skaičiavimais, jo valdomi barai praėjusią savaitę patyrė apie 3–4 tūkstančius eurų nuostolių: „Praeitą savaitę mūsų didieji barai patyrė apie tris–keturis tūkstančius nuostolio, skaičiuojant, kad jau turime 75 proc. nuolaidą nuomai. Be šios neseniai pritaikytos nuolaidos minusas praeitą savaitę būtų 15 000.“

Primename, kad nuo pirmadienio įsigalios nauji karantino atlaisvinimai: prekybos centrai ir dengtos turgavietės galės veikti ir savaitgaliais. Barai, kavinės ar restoranai galės dirbti iki 22 valandos, lankytojus vėl priims pirtys ir baseinai.

Vis dėlto dalis paslaugų bus prieinamos tik su Galimybių pasu: tik su juo bus galima patekti į maitinimo įstaigų vidų, sporto klubai ar baseinai turės rinktis, ar įleisti lankytojus be paso.

Galimybių pasas pradės veikti nuo gegužės 24 d. Jį galės gauti asmenys, turintys imunitetą COVID-19 arba ne senesnį nei 24 valandų neigiamą COVID-19 testo atsakymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)