Oficialiai mugė startavo penktadienį, antrą valandą, tačiau dalis gyventojų ant prekystalių išdėliotas prekes suskubo apžiūrėti anksčiau. Gedimino prospekte dirbanti vilnietė Delfi papasakojo, kad pietų pertrauką išnaudojo apsilankymui mugėje ir jau suspėjo nusipirkti kelias verbas.

„Manau, kad kainos šiemet didesnės, bet čia visada viskas daug šviežiau, tiesiai iš ūkininkų“, – sakė moteris.

Taigi kiek kainuoja skanumynai šių metų Kaziuko mugėje?

„Šamas kainuoja nuo 10 iki 15 eurų, prekiaujame jomis pagal dydį, vienetais. Kainos nelabai kilo, nors buvimas mugėje kasmet brangsta“, – pasakojo rūkytos žuvies pardavėjas.

Kiti pardavėjai skumbrės išklotinę siūlo įsigyti už 6 eurus, šaltai rūkytos silkės – už 4 eurus. Vilkžuvė gali kainuoti 8,5 euro. Plačiau piniginę teks praverti perkant riebžuvę – kilogramas jos kainuoja 20 eurų.

Kaziuko mugė

Kitas prekybininkas, ant kurio palapinės puikavosi užrašas „Karališka žuvis“, neslėpė, kad šįmet produkcija pabrango.

„Žmonės po truputį perka, bet tikimės geros prekybos. Kainos yra pakilusios, nes žaliava pabrango, atlyginimai kilo“, – teigė jis.

Prekybininkas sutiko, kad žmonės išaugusias kainas pastebi, pakomentuoja, jog pernai buvo pigiau.

Kita rūkytos žuvies pardavėja įvardijo, kad žuvies kainos siekia nuo 6 iki 25 eurų už vienetą.

Šiemet netrūksta ir pardavėjų iš kaimyninės Latvijos – jie siūlo įsigyti meduolių, kitų skanėstų.

„Bentley“ už „Mazdos“ kainą


O štai kitas mėsos gaminių siūlantis prekybininkas sakė šiemet mugėje prekiaujantis pirmą kartą.
Elnienos dešra čia gali kainuoti 6,5–8,5 euro. Visgi jis šmaikštavo, kad jo produkcija yra pigesnė už tą, kurią siūlo didžiosios šalies įmonės, gaminančios masinę produkciją.

„Kilogramo mini dešrelių kaina yra mažesnė nei kiaulienos dešrelių iš „Biovelos“. Čia yra „Bentley“ už „Mazdos“ kainą“, – juokavo jis.

Nors mugė dar tik prasideda, jis jau dalijosi pozityviais įspūdžiais: anot vaikino, „mugė ir palapinės atrodo gražiai“.

Kaziuko mugėje prekiaujantys žmonės tikisi, kad prekybai kojos nepakiš ir oras, kuris kol kas yra saulėtas.

„Jei blogas oras, niekas neis iš namų, jei bus gražus, žmonės ateis“, – sakė iš Krokuvos atvykusiems prekybininkams mugėje padedanti suktis moteris.

Čia siūlomi riestainiai, kurių įsigyti galima 1,50 euro, avies sūriai kainuoja po 3 eurus.

Šašlykai – po 9 eurus

Kaimiškos dešros mugėje galima įsigyti už 14–16 eurų, kaimiškų lašinių už 9 arba 11 eurų, riestainių kainos svyruoja nuo 1,5 iki 4 eurų, krienai kainuoja po du tris eurus, verbos – nuo 2,5 iki 8,5 euro.

Jei į Kaziuko mugę ateisite išalkę, plovo arba balandėlių galite suvalgyti už 8 eurus, euru brangiau kainuoja šašlykai, karka – 12 arba 14 eurų, žirniai kainuoja 6 eurus, kepta duona 5 eurus.

Kaziuko mugė

Vaikų mėgstamos spiralinės bulvytės kainuoja 4 eurus, spurgytės, priklausomai nuo indelio dydžio – 5, 7 ir 8 eurus.

Mugėje netrūksta ir palapinių, kuriose išdėlioti medaus stiklainėliai. Vienas prekybininkas dalijosi kilogramą medaus siūlantis už 6 eurus, pusę litro – už 5 eurus. Kainų jis tikino nekėlęs.

„Jau dešimt metų kaina ta pati. Rinkoje yra perteklius, daug atvežtinio medaus, o su juo nepakonkuruosi“, – atskleidė vyras.

Kokia gi mugė be saldainių? Įvairiais saldainiais ant pagaliuko ir meduoliais prekiaujantis vyras teigė, kad jų kainos šiemet svyruoja nuo 1 euro iki 5 eurų.

„Labiausiai perkami yra gaideliai ir meduoliai. Kainos liko daugmaž tos pačios“, – nurodė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)