Kaip skelbia BNS, anot Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos „Rosselchoznadzor“, Kazachstano veterinarinės kontrolės ir priežiūros komitetas rusų pareigūnus informavo apie priimtą sprendimą laikinai apriboti gatavos ir konservuotos žuvų produkcijos, pagamintos Latvijos ir Estijos žuvies perdirbimo bendrovių, importą į Kazachstaną.

Sprendimas priimtas po to, kai Kazachstano specialistai įvertino „Rosselchoznadzor“ pareigūnų pateiktas patikrinimų Latvijos ir Estijos žuvies perdirbimo bendrovėse išvadas. Patikrų metu nustatyti veterinarinių ir sanitarinių reikalavimų pažeidimai. Paaiškėjo, kad minėtųjų bendrovių produkcijoje esą aptikta benzpireno ir kitų kenksmingų medžiagų.

Be to, kaip antradienį, liepos 28 dieną, per spaudos konferenciją Maskvoje sakė „Rosselchoznadzor“ vadovo pavaduotojas Nikolajus Vlasovas, rusų pareigūnai yra pasirengę svarstyti draudimo į šalį įvežti žuvies ir žuvų gaminių panaikinimo klausimą – kai tik bus pašalinti minėtieji trūkumai.

Liepos viduryje Latvijos maisto ir veterinarijos tarnybos atstovas Andris Baideras naujienų agentūra BNS sakė, kad Latvijos žuvies perdirbėjai pašalino „Rosselchoznadzor“ nustatytus trūkumus. Reikiami dokumentai artimiausiu metu bus išsiųsti Rusijai.

Šiuo metu žuvies iš Latvijos ir Estijos importo draudimas galioja Rusijos 2014 metų rugpjūtį įvesto embargo schemoje. Embargas visai neseniai buvo pratęstas dar metams (žuvies konservams jis netaikomas).

Nuo rugpjūčio 1 dienos „Rospotrebnadzor“ draudžia penkių Latvijos bendrovių produkcijos importą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (437)