Daugiau kaip 2 tūkst. eurų vertės įvairių drabužių gabenęs 30-metis vyriškis muitinės kontrolei jų nepateikė ir nedeklaravo.

Ketvirtadienį, rugpjūčio 10 d., rytiniu reisu iš Stambulo (Turkija) grįžęs lietuvis, išeidamas iš Kauno oro uosto atvykimo salės, veiksmu deklaravo, kad negabena muitinei privalomų pateikti prekių.

Tačiau muitininkai piliečio lagaminus jau buvo peršvietę introskopu ir matė, kad juose – įtartinai daug vienodų daiktų. Pareigūnai „užuomaršą“ vyriškį pasikvietė norėdami detaliai patikrinti bagažą, tačiau ir pradėjus muitinį patikrinimą, vyriškis tikino, kad deklaruojamų daiktų neturi.

Atidarius lagaminus, muitininkų įtarimai pasitvirtino – lagaminuose buvo 84 vnt. vienodų vyriškų marškinėlių, sportinių kostiumų, megztinių, striukių, džinsų, pažymėtų „Hugo Boss“ ir „Emporio Armani“ prekės ženklais. Bendra prekių vertė – daugiau kaip 2 tūkst. eurų.

Pasipelnyti iš drabužių vyriškiui nepavyks: muitinės pareigūnai juos sulaikė, o vyriškiui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šį pažeidimą jam gresia piniginė bauda nuo 2,7 iki 6 tūkst. eurų bei gabentų daiktų konfiskavimas.

Lietuvos muitinė primena, kad be importo muitų ir mokesčių į Lietuvą iš trečiųjų šalių asmeniniame bagaže galima įsivežti prekes, skirtas keleivio ar jo šeimos narių asmeniniam naudojimui arba dovanoms, bet jų kiekis neturi kelti įtarimo, kad jos vežamos komerciniais tikslais, taip pat gabenamų prekių bendra vertė turi būti ne didesnė kaip 430 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)