Skatinimas akcijomis – pasitikėjimas ir motyvacija

„Grupėje turime ne vieną pavyzdį, kai įmonių vadovams suteikėme galimybę tapti vadovaujamų verslų akcininkais. Tai didelio pasitikėjimo išraiška ir motyvacija už nuosekliai įgyvendinamus ambicingus tikslus. Kartu – tai įkvėpimas kitiems įmonių vadovams, nesitenkinti įprastu augimu ir būti reiklesniems patiems sau. Pastarųjų kelerių metų „Kauno baldų“ rezultatai įspūdingi. Įmonė iš esmės transformavosi ir įsitvirtina vis naujose Vakarų Europos rinkose. Pardavimai ir pelningumas augo dviženkliais skaičiais. Daug ką pasako faktas, kad T. Maurico vadovaujama komanda net ir pandeminiais metais sugebėjo pasiekti istoriškai didžiausius pardavimus, nors gamykla pusantro mėnesio buvo priverstinai sustojusi“, – sako SBA Grupės prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Pasak jo, „Kauno baldų“ vadovo tapimas verslo partneriu yra dėsningas žingsnis, kuris ne tik padės tęsti proveržį, bet ir inspiruos naujiems ambicingiems atradimams, o sėkmingai augindamas įmonės vertę T. Mauricas turės galimybę toliau ženkliai didinti savo akcijų dalį. SBA prezidento teigimu, vadovų skatinimo akcijomis praktika SBA grupėje bus tęsiama.

Strateginė plėtra įgauna pagreitį

Praėjusiais pandeminiais metais „Kauno baldai“ pasiekė 20,6 mln. Eur apyvartą, o per pastaruosius penkerius metus įmonė išaugo beveik dvigubai. Bendrovė prieš kelerius metus iš esmės pakeitė strategiją ir nuo dominavusios užsakomosios gamybos perėjo prie savų kolekcijų kūrimo, kurios šiuo metu ir sudaro didžiąją parduodamos produkcijos dalį. Tai padėjo gerokai pagerinti finansinį rezultatą. Pasak T. Maurico, esminis gerų rezultatų variklis – bendram tikslui susitelkę darbuotojai.

„Akcininko parodytas pasitikėjimas įkvepia, o profesionali komanda sukuria pagrindą toliau ieškoti naujų krypčių bei galimybių augti. Dabar esame visa galva pasinėrę į naujų klientų paiešką ir senosios gamyklos konversijos projektą, kurį kitąmet užbaigę gerokai padidinsime potencialą ir – neabejoju, kad tęsime šuolinį augimą. Tai bus naujos kartos gamyba su robotizuotais ir automatizuotais sprendimais, kuriuos kūrėme kartu su konsultantais iš Vokietijos. Numatome, kad įmonės pardavimai per kelerius metus patrigubės“, – prognozuoja „Kauno baldų“ vadovas.

T. Maurico teigimu,vidutinio laikotarpio strateginiuose planuose bendrovė numato tolesnę sparčią pajėgumų plėtrą, įskaitant plyno lauko investicijas į modernius gamybos kompleksus ar galimus fabrikų įsigijimus, aukštos pridėtinės vertės produktų vystymą, naujų eksporto rinkų plėtrą.

100 proc. savo gaminių „Kauno baldai“ parduoda užsienio rinkose, tarp kurių vyrauja Skandinavijos, Beniliukso ir kitos Vakarų Europos Šalys.

Perleidus akcijas vadovui šiuo metu SBA įmonė „SBA Furniture Group“ valdo – 87,85 proc. „Kauno baldų“ akcijų, T. Mauricas – 6 proc., likusią dalį – kiti akcininkai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)