Lietuvą vokiečių kompanija pasirinko neatsitiktinai – mūsų šalyje veikiančios aukštųjų technologijų įmonės, Kauno technologijos universiteto programos, rengiančiomis kvalifikuotus specialistus, bei su vis gerėjančia investicine aplinka buvo vieni iš svarbiausių faktorių pradėti veiklą Lietuvoje.

8 tūkst. kv. metrų ploto automobilių elektronikos gamykla Kauno LEZ, 8,9 h teritorijoje, pradėta statyti 2017 metų spalį, o per nepilnus metus iškilo ir buvo įrengtos 3 700 m² gamybinės patalpos, 2 300 m² sandėlis ir 2 000 m² administracinis pastatas. Tai pirmasis „Hella Lithuania“ gamyklos modulis iš keturių suplanuotų, kurio erdvės pakaks artimiausių metų plėtrai ir gamybinių pajėgumų auginimui.

Iki šiol „Hella“ Lietuvoje investavo 18 mln. eurų, bendra investicijų suma užbaigus pirmąjį plėtros etapą turėtų viršyti 30 mln. eurų.

Šiuo metu įmonėje jau dirba beveik 70 darbuotojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų Europos Sąjungos šalių. Iš viso per trejus pirmojo plėtros etapo metus kompanija planuoja įdarbinti apie 250 darbuotojų.

Tarptautinė šeimos valdoma kompanija „Hella“ veikia 125 vietose daugiau nei 35 šalyse. Bendrovėje dirba per 40 tūkst. darbuotojų, iš kurių 7 425 – tyrimų ir plėtros srityje.

Elektronikos gamykla Lietuvoje yra keturioliktoji „Hella“ pasauliniame tinkle. Lietuva ir konkrečiai Kauno LEZ gamyklos statyboms pasirinktas dėl gerai išplėtotos infrastruktūros, taip pat galimybės pritraukti dirbti aukštos kvalifikacijos darbuotojus. Ir tai akivaizdu – „Hella“ neseniai pradėjo serijinės produkcijos gamybą naujoje 7000 kv. m gamykloje praėjus mažiau nei vieneriems metams nuo statybų pradžios paskelbimo.

Dr. R. Breidenbachas dėkojo visiems prisidėjusiems: „Tai, kad per tokį trumpą laiką mums pavyko sklandžiai įgyvendinti plyno lauko investiciją, įrodo ne tik Lietuvos komandos, pasaulinės „Hellos“ komandos didžiausio lygio lankstumą, kompetenciją, bet ir aukščiausio lygio partnerių bendradarbiavimą.“

„Kai užsienio ekspertai skeptiškai vertino Lietuvos viziją pritraukti automobilių komponentų gamintojų tiesioginių užsienio investicijų projektus, „Hella“ tapo pirmuoju dideliu rinkos žaidėju, savo pasirinkimu laidavusiu Lietuvos galimybes.

Po sprendimo klasteris pasipildė ne viena tarptautine šios industrijos atstove. Šiandien spartus industrijos augimas ir pasitikėjimas ja leidžia Lietuvos bendrovėms ne tik tiekti „Hella“ gamybai reikalingas medžiagas, bet eiti ir kalbėtis su Vokietijos inžinerinės ir automobilių pramonės bendrovėmis“, – teigia Lietuvos Respublikos ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Gamyklos atidarymo ceremonijoje dalyvavo aukštų politikos ir verslo svečių: Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Vokietijos ambasadorė Lietuvoje Angelika Viets, Lietuvos Respublikos ūkio viceministras d. Marius Skuodis, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Vokietijos gigantas „Hella“ patenka tarp 40 didžiausių automobilių komponentų gamintojų pasaulyje sąrašą. Daugiau nei 100 metų – nuo 1899 m. – kompanija kuria ir gamina inovatyvias apšvietimo sistemas ir elektronikos sprendimus automobilių pramonei. Bendrovė iš viso turi 13 elektronikos komponentų gamyklų, kurios veikia Indijoje, Kinijoje, Meksikoje, Brazilijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Rumunijoje bei Vokietijoje.

„Hella“ grupėje dirba 40 000 darbuotojų, o fiskaliniais 2017–2018 metais įmonių pardavimų pajamos siekė 7,1 milijardų. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)