Ketvirtadienį paskelbtos Vokietijos prekybos rūmų Kinijoje apklausos duomenimis, daugiau nei pusė – 57 proc. – apklaustų įmonių narių teigė, kad dabartinė geopolitinė krizė turės įtakos jų strategijai Kinijoje.

Maždaug trečdalis (32 proc.) įmonių mano, kad naujos investicijos Kinijoje gali būti sustabdytos. 10 proc. įmonių teigė, kad gali apskritai pasitraukti iš Kinijos, o 27 proc. planuoja paspartinti veiklos perkėlimą į kitas Azijos rinkas.

Apklausos duomenimis, įtempta koronaviruso situacija Kinijoje taip pat daro akivaizdų poveikį ten veikiančioms Vokietijos įmonėms: dėl dabartinių kovos su COVID-19 prevencinių priemonių 51 proc. įmonių pranešė, kad visiškai arba labai smarkiai sutriko logistikos, sandėliavimo ir tiekimo grandinės.

Be to, Vokietijos bendrovės paragino Kinijos vadovybę skaidriau informuoti apie koronaviruso prevencijos priemones. „Skubiai reikalinga“ operatyvi ir skaidri komunikacija.

Pirmadienį Šanchajuje, svarbiausiame šalies ekonominiame metropolyje, be išankstinio perspėjimo buvo paskelbtas uždarymas, kuris taip pat nustebino daugelį Vokietijos bendrovių.

Rūmų duomenimis, apklausoje dalyvavo 391 iš daugiau kaip 2100 įmonių narių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją