Kol kas situacija stabili


Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos vadovas, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų (PPPAR) prezidentas Sigitas Gailiūnas teigė, kad apklausus keletą su Izraeliu dirbančių įmonių, kol kas didesnių problemų dėl prekybos nekyla.

„Užsakymai toliau vykdomi, apribojimų nėra. Eksportas vyksta tiek į Palestiną, tiek į Izraelį.

Kol kas įmonės dirba įprastai“, – teigė jis, tačiau pridūrė, kad situacija – itin jautri.

„Jaučiamas didelis atsargumas, neapibrėžtumas dėl ateities“, – teigė atstovas.

Sigitas Gailiūnas

Lietuvos komercijos atašė Izraelyje Donata Mauricaitė LRT radijui taip pat patikino, kad mūsų šalies verslui pavojaus nėra.

„Pokyčiai, kurie galbūt gali paliesti verslo segmentą, labai priklausys nuo to kaip toliau eskaluosis situacija čia. (...)

Tiek Izraelio verslai, tiek ir tarptautiniai verslai veikiantys Izraelyje akcentuoja faktą, kad viskas priklausys nuo to, ar konfliktas išplis apskritai Artimuosiuose Rytuose“, – sakė D. Mauricaitė bei aiškino, kad neramumai labiausiai galėtų paveikti turizmo sektorių.

Produktų poreikis išlieka


Vienos didžiausių pieno produktų gamintojų Baltijos šalyse „Vilvi Group“ vadovas bei akcininkas Gintaras Bertašius tikino, kad nors emocinis fonas Izraelyje šiuo metu yra sunkus, grupės produktų eksportas į šią šalį kol kas vyksta sklandžiai.

„Situacija tokia, kad turėjome susitikimą su savo partneriais iš šios šalies. Jie yra dideli importuotojai.

Kol kas dėl prekybos ir verslo prasme niekas nesikeičia“, – sakė jis.

„Vilvi Group“, kaip vardijo, į šią šalį kasmet eksportuoja maždaug 1000 tonų savo gaminių iš pagaminamų 85 000.

„Tai nėra didelė dalis nuo bendro krepšelio, tačiau kol kas niekas nestoja, produktų poreikis išlieka. Viskas, kaip įprastai“, – patikino G. Bertašius, tačiau pridūrė, kad emocinis fonas šioje šalyje – liūdnas.

AB „Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa sakė, kad jų įmonė taip pat vykdo eksportą į šią šalį. Ten išvyksta nedidelė dalis Lietuvoje pagamintų sūrių.

„Viskas dar labai „šviežia“, kol kas prekybos stojimo ženklų nepastebėjome“, – teigė jis.

Taip pat „Delfi“ jau rašė, kad kai kurių įmonių darbuotojai Izraelyje yra mobilizuoti ir šiuo metu atlieka karinę tarnybą.

Dalius Trumpa

Neramumai Izraelyje


Redakcija primena, kad prieš keletą dienų teroristinė grupuotė „Hamas“ įsiveržė į šalį ir išžudė šimtus žmonių. Šis konfliktas, bendrai, tęsiasi jau 80 metų.

Neseniai skelbta, kad į Izrealį atvyko ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas. Teigta, kad jo apsilankymas susijęs su paramos parodymu.

Skaičiuojama, kad iš viso žuvusių izraeliečių skaičius išaugo iki mažiausiai 1 300, pranešė Izraelio nacionalinis transliuotojas.

Daugiau apie karo eigą skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją