Bertramas Earlas Jonesas kaltinamas dėl finansinės piramidės, kai pinigai senesniems klientams būdavo mokami naudojant naujų klientų pinigus, taip, kaip darydavo ir nemalonėn patekęs Volstrito finansininkas Bernardas Madoffas.

B.E.Jonesas, kaip įtariama, apgavo kelias dešimtis investuotojų, daugiausia - Kvebeke, bet taip pat ir kitose Kanados dalyse bei Jungtinėse Valstijose, liepos 10 dieną savo perspėjime rašė Kvebeko vertybinių popierių prižiūrėtoja AMF.

"Šią popietę jis lydimas savo advokato prisistatė į policiją", - sakoma Kvebeko valstijos, kurioje dauguma gyventojų kalba prancūziškai, policijos pranešime.

B.E.Jonesas antradienį stos prieš teisėją Monrealyje.

Jo sukčiavimo schema buvo demaskuota po to, kai sunerimę klientai susisiekė su AMF ir pranešė, kad negali susisiekti su B.E.Jonesu.
Kanados žiniasklaida praneša, kad jis galėjo apgauti šimtus investuotojų. Jo banko sąskaitas pareigūnai greit įšaldė, bet jos pasirodė esančios tuščios.

B.E.Joneso šeima neseniai paskelbė pareiškimą, kuriame sako, jog ta schema juos "pribloškė" ir kad jo žmona ir duktė nieko nežinojo ir pačios tapo tos finansų piramidės aukomis.

B.Madoffas birželio mėnesį buvo nuteistas 150 metų kalėti už didžiausią investuotojų apgaudinėjimo schemą per visą JAV istoriją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją