Tačiau yra praktinių veiksmų, kurių galima imtis, kad padidintumėte savo pajamas. Štai keli iš jų, padėsiantys padvigubinti atlyginimą per mažiau nei metus.

Nustatykite ir maksimizuokite savo specifinius įgūdžius
Kiekvienas iš mūsų iš prigimties turi kažkokių talentų. Juos būtina nustatyti ir tobulinti. Tai ypač pasakytina, jeigu jūsų įgūdžiai yra unikalūs ir gali pasitarnauti jūsų darbovietėje. Jūsų unikalus talentas išskirs jus iš kitų jūsų srities atstovų ir leis padidinti jūsų vertę darbdavio ar klientų akyse.

Pasidomėkite atlyginimais jūsų profesinėje srityje ir tai, kaip jie skiriasi skirtingose jūsų šalies dalyse. Jeigu išsiaiškinsite, kad kitur mokama geriau, galbūt jums vertėtų pagalboti apie persikraustymą. Taip pat verta pasidomėti būsto kainoms, komunalinėmis paslaugomis ir kitomis išlaidomis, kurios būtų susijusios su jūsų potencialiomis pajamomis. Galbūt kitame mieste uždirbsite daugiau, bet ten ir gyvenimas kainuos brangiau nei jūsų dabartiniame mieste.

Imkitės iniciatyvos

Neapsiribokite tik darbu, kuris nurodytas jūsų savo pareigybės apraše. Imkitės projektų, kurie ne tik jums priskirti. Siūlykite patobulinimų, kurie pagerintų jūsų organizacijos veiklą ir imkitės naujų atsakomybių. Vis tai parodys, kad esate ambicingas ir norite padėti kompanijai viskuo, kuo tik galite. Darydami daugiau nei jūsų bendradarbiai ar kiti profesionalai jūsų srityje jūs parodysite, kad esate iniciatyvus, ir galėsite pagerinti savo reputaciją.

Imdamiesi naujos atsakomybės taip pat gausite galimybę įgyti naujų įgūdžių, kas leis siekti paaukštinimo ar didesnio atlyginimo kitoje kompanijoje, jeigu sugalvosite keisti darbą.

Vaikščiokite į darbo pokalbius

Visuomet pravartu kartą ar du per metus nueiti į pokalbį dėl darbo. Ne tik nepamiršite tokiems pokalbiams reikalingų įgūdžių, bet ir sužinosite apie naujas galimybes bei atlyginimus savo veiklos srityje. Taip pat galite kandidatuoti į laisvas darbo vietas savo kompanijoje. Galbūt vieno iš tokių pokalbių metu jums pasiūlys geresnes ir geriau apmokamas pareigas. O jei ne, būsite pasikaustęs kitai galimybei.

Bet kurioje profesijoje galima išmokti naujų dalykų. Lankykite kursus, kurie yra susiję su jūsų dabartiniu darbu. Arba domėkitės nauju dalyku. Taip įgysite daugiau žinių ir praplėsite savo įgūdžių arsenalą. Tai leis jums pakelti savo kvalifikaciją ir siekti paaukštinimo.

Labai svarbu, kad jūsų vadovas žinotų, jog tobulinate su savo darbu susijusias žinias. Tapkite sertifikuotu profesionalu, kad taptumėte vertingesnis savo kompanijai arba pademonstruotumėte savo žinias klientams.

Padvigubinkite savo kainas

Šis patarimas taikomas verslo savininkams ir iš pradžių gali atrodyti nesuvokiamas, tačiau tai leis gauti gerokai daugiau pajamų. Reklamuokite save kaip savo srities ekspertą ir už didesnę kainą siūlykite papildomų produktų, kad pateisintumėte kainų padidinimą.

Jeigu padvigubinsite kainas ir prarasite pusę savo klientų, vis tiek tai bus teigiamas rezultatas, nes gausite tokį patį kiekį pajamų, tačiau turėsite mažiau darbo. Šį papildomą laiką skirkite savo verslo plėtrai.

Padėkite kitiems uždirbti pinigų

Žmonės užsiima verslu, kad uždirbtų pinigų. Kompanijos egzistuoja tam, kad gautų pelno. O joms vertingu galite būti tuomet, jeigu galėsite padidinti jų pelną. Įgiję tokios reputacijos galėsite prašyti didesnio užmokesčio.

Imkitės savo verslo

Savo ypatingus įgūdžius ar ištobulintą hobį panaudokite savo verslui įkurti. Tai galite padaryti ir neišeidami iš savo dabartinio darbo. Taip galėsite gauti papildomų pajamų ir užsiimti mėgiama veikla.

Keiskite darbą

Jeigu jaučiate, kad dabartinėje darbovietėje galimybės yra ribotos, pasvarstykite apie darbo keitimą. Labai dažnai naujame darbe ir atlyginimas būna didesnis. Ieškokite kompanijos, kur galite kilti karjeros laiptais ir uždirbti daugiau. Apsvarstykite galimybę persikelti ir į kitą miestą, jeigu atlyginimas bus didesnis ir pragyvenimas lygis yra tinkamas.

Nors nėra paprasto būdo greitai padvigubinti savo pajamas, šie patariami gali tapti efektyviomis gairėmis tai padaryti kaip galima greičiau. Šios idėjos, o taip pat jūsų darbas ir pasišventimas leis padidinti jūsų pajamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)