Apdovanojimuose geriausiais darbdaviais taip pat įvardytos bendrovės „Adform“ ir „Cramo“.

„Kiekvienais metais tikrinamės, koks mūsų įsitraukimas, koks mūsų žmonių įsitraukimas, kokios sritys yra silpnesnės, kas pagerėjo ar pablogėjo. Tai labai svarbu. Manome, kad tai turi įtaką rezultatams“, – interviu LRT Radijo laidai „60 minučių“ sakė K. Šerpytis.

K. Šerpytis: reikia išsikelti įdomių tikslų

Socialinių mokslų daktaras Romas Lazutka tvirtino, kad visame pasaulyje žmonės darbovietėje vertina tuos pačius dalykus. Jiems svarbu tiksliai žinoti, kokias pareigas jie turi atlikti ir už ką gali būti paskatinti ar nubausti. Anot R. Lazutkos, dar daugelyje Lietuvos įmonių vyrauja pasenęs požiūris, kad vadovas yra visuomet teisus.

„Man atrodo, kad geri darbdaviai arba geros darbovietės yra tos, kur šio požiūrio yra mažiau, kur aiškios taisyklės. Žmonės žino tas taisykles, pagal jas gyvena ir žino, kas jų laukia, jeigu jie tų taisyklių nesilaiko arba priešingai“, – savo nuomonę dėstė R. Lazutka.

Panašios pozicijos laikosi ir K. Šerpytis. Jis tvirtino su darbuotojais besielgiantis panašiai, kaip su savo vaikais.

Kęstutis Šerpytis
„Paprasčiausiai aš stengiuosi elgtis su savo darbuotojais taip, kaip aš elgiuosi su savo vaikais. Aš juos myliu, noriu tobulinti, kai kada pabaru, nurodau jų klaidas. Kai kurių klaidų net neatleidžiu. Būna ir taip, be abejonės“, – pusiau juokais kalbėjo K. Šerpyts.

Jis prisiminė, kad prieš keliolika metų pats nemanė, jog organizacijoje yra svarbios vertybės. Tačiau pakeitė šią nuomonę. Dabar jis įsitikinęs, kad įmonėje labai svarbu turėti tikslias ir aiškias taisykles, darbuotojams suteikti aiškią informaciją ir šiek tiek pažiūrėti į viską smagiau, pavyzdžiui, išsikelti įdomių tikslų.

„Pasiekti numatytą skaičių milijonų apyvartos nėra įdomus tikslas. Mes suradome, kad labai panašaus dydžio draudimo kompanija yra Čilėje. Mes sau išsikėlėme tikslą – „nuvalykime“ Čilę. Būkime geresni už juos. Mes tą padarėme“, – pavyzdį pateikė K. Šerpytis.

Baltijos šalių rezultatai – prasčiausi

Pasak Geriausio darbdavio tyrimą atlikusios bendrovės „OVC Consulting“ konsultantės Dianos Palivonienės, šiais metais konkurse dalyvavo 30 organizacijų.

Jau trečius metus vykdytas tyrimas kiekvienais metais atliekamas taip pat: jame dalyvauja visi konkurse dalyvaujančios organizacijos darbuotojai. Kiekvienas turi atsakyti į jiems pateiktus klausimus. Į kitokius klausimus nei įmonės darbuotojai turi atsakyti vadovai. Dar kitoks klausimynas pateikiamas personalo specialistams.

„Dar vienas duomenų šaltinis mums yra klausimynas, kurį pildo personalo specialistai apie tai, kokias personalo valdymo praktikas, personalo valdymo įrankius jie organizacijoje naudoja. Štai iš tų dalykų ir yra suskaičiuojami rezultatai, kurie parodo, kiek darbdavys įdeda į tai, kad žmonės ne tik gerai atsilieptų, ne tik būtų patenkinti savo darbu, bet norėtų, stengtųsi ir dėtų daugiau pastangų siekti ne tik savo asmeninių tikslų, bet ir organizacijos tikslų“, – apie tyrimą kalbėjo D. Palivonienė.

Tokio tipo tyrimai yra vykdomi visame pasaulyje, ir gali būti renkama ne tik geriausia tam tikros šalies, bet ir pasaulio organizacija. Vykdant tyrimą jau trečius metus, pastebėta, kad Baltijos šalyse darbuotojų įsitraukimo rezultatai yra prasčiausi visame pasaulyje. „Kita vertus, jeigu žiūrėtume, kas vyksta metai po metų, rezultatai po truputėlį gerėja. Taigi jie po truputį kyla“, – atkreipė dėmesį ekspertė.

Ji taip pat džiaugėsi, kad šiais metais tyrime pirmą kartą dalyvavo viešajam sektoriui priklausanti organizacija. Iki tol konkursas domino tik verslo organizacijas.