Šiuo metu vidutinė VKEKK narių, lemiančių elektros, dujų ir šildymo kainas visos šalies gyventojams, alga su priedais sudaro apie 4,6 tūkst. Lt iki mokesčių. Tuo tarpu K. Daukšys siūlo atlyginimus gerokai padidinti ir „pririšti“ juos prie vidutinės algos.

„Darbiečio“ nuomone, VKEKK pirmininko alga turėtų sudaryti 6 vidutines algas, jo pavaduotojo – 5,5, o eilinio komisijos nario – 5. Statistikos departamento duomenimis, vidutinis darbo užmokestis šalyje šiuo metu sudaro apie 2,2 tūkst. Lt iki mokesčių.

K. Daukšio nuomone, dabartinės algos VKEKK yra neadekvačios ir visiškai neatitinka komisijos narius užgulančios atsakomybės.

„Yra penki žmonės, kurie kontroliuoja verslą, kurio apimtis yra apie 5 mlrd. Lt per metus, - skaičiavo parlamentaras. - Departamento direktorius pas juos uždirba daugiau negu komisijos narys“.

Pasak jo, dabartinės VKEKK narių algos „šiek tiek juokingai atrodo“.

„Reikia neslėpti galvos į smėlį ir suprasti, kad tai yra didelis ūkis. Tie žmonės už jį yra atsakingi ir turi gauti atitinkamą atlyginimą. Tuo labiau, kad nuo jų priklauso visų mūsų gyvenimas“, - sakė K. Daukšys.

VKEKK narių atlyginimus kelti siūlyta ne sykį. Tačiau visi ligšioliniai bandymai Seime nesulaukė palaikymo.

DELFI antradienį paskelbtame interviu VKEKK vadovė Diana Korsakaitė teigė nedramatizuojanti savo algos.

„Ne, atlyginimo dydis netrukdo dirbti. Mes ne maži vaikai, visi žinojome, kur einame. Jeigu įstatymo leidėjas laiko, kad mūsų darbas vertas tokių pinigų, vadinasi, jis tiek ir vertas. Mes dirbame valstybės tarnyboje ne tik todėl, kad savo algalapyje turime kažkokį skaičių, dirbame todėl kad galime keisti sistemą ir ją gerinti. Idėjų realizavimas yra gal net ir svarbesnis nei skaičius algalapyje“, - sakė D. Korsakaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)