„Tai buvo pats pirmasis mūsų restoranas. Jis veikė daugiau nei dešimtmetį ir dabar jį uždarome.

Pasikeitė situacija: recesija, mažėjantis vartojimas, restoranų verslui sugrąžintas PVM. Tai labai apsunkina situaciją ir tenka mažinti apimtis“, – teigė O. Bložienė.

Kaip aiškino, žmonės šiuo metu linkę išleisti mažiau pinigų, o situaciją koreguoja ir nuo šių metų augęs minimalus darbo užmokestis.

„Taip pat brango elektra, bet visų kaštų augimas ir lemia tokius sprendimus. Ne iš niekur jie atsiranda“, – sakė ji.

Odeta Bložienė

Pasak O. Bložienės, šiuo metu rinkoje užsidaro ir daugiau restoranų.

„Tai, kas matosi rinkoje, kiek dabar yra uždarinėjama restoranų, parduodama įrangos, tai yra pasekmė sprendimo dėl PVM grąžinimo. Jis – visiškai neadekvatus.

Manau, kad balandį ir gegužę pasimatys reali situacija, stebėsime padidėjusį bankrotų skaičių, kitaip tikrai nebus“, – sakė ji.

Restoranas Pylimo g. uždarytas jau nuo vasario 28 d.

Pasak jos, šiuo metu įmonei priklauso trys „Jurgis ir drakonas“ restoranai bei trys „Brooklyn brothers“.

Redakcija primena, kad lengvatinis 9 proc. PVM maitinimo įstaigoms buvo pritaikytas, kaip pagalba nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiam verslui. Iš pradžių numatyta, kad jis turėjo galioti iki praėjusių metų birželio, tačiau vėliau buvo pratęstas iki praėjusių metų pabaigos. Nuo šių metų sausio PVM grąžintas į galiojusį 21 proc.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė dar anksčiau tokio Seimo sprendimo jau yra sakiusi, kad ateityje tai gali lemti bankrotų bangą maitinimo sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)