„Tokius sudėtingus sprendimus priima daugybė mažmenininkų, o mes ir toliau imsimės visų būtinų priemonių, kad galėtume užtikrinti gyvybingą „Debenhams“ ateitį“, – teigiama bendrovės pranešime.

„Akivaizdu, kad prekybos sąlygos dar greitu metu negrįš į normalią būseną, tad turime užtikrinti, kad mūsų parduotuvių išlaidos atitiktų realius lūkesčius“, – priduriama pranešime, kuriame bendrovės atstovas spaudai patvirtino, kad „buvo atsisakyta 2 500 darbo vietų“.

Parduotuvių tinklas balandį buvo išgelbėtas nuo žlugimo, pasiekus susitarimą su kreditoriais, tačiau jis jau kurį laiką prieš koronaviruso pandemijos pradžią susidūrė su sunkumais, išaugus apsipirkimų internete skaičiui.

Pranešimas apie tinklo darbuotojų atleidimus paskelbtas po to, kai oficialūs duomenys antradienį parodė, kad JK bedarbių skaičius liepą, lyginant su birželiu, išaugo 114 tūkst.

Nuo kovo, kai Didžiojoje Britanijoje buvo įvestas koronaviruso plitimo suvaldymo karantinas, šalyje iš viso atsisakyta 730 tūkst. darbo vietų, teigė Nacionalinis statistikos biuras.

Įvairios šalies bendrovės yra priverstos atleisti tūkstančius darbuotojų, nepaisant vyriausybės pastangų pandemijos metu apsaugoti užimtumą, subsidijuojant darbuotojų atlyginimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)