Anksčiau Viešoji Meino žurnalistų asociacija paskaičiavo, kad tiesiogiai šautuvų gamintojai gavo 19 mln. JAV dolerių paramą.

Subsidijos sumažintų mokesčių pavidalu teikiamos Arkanzaso, Arizonos, Floridos, Kentukio, Masačusetso, Misisipės, Naujojo Hampšyro, Niujorko ir Meino valstijose. Regioninė valdžia pagalbą teikė iš biudžeto lėšų. Buvo siekiama užtikrinti darbo vietas ir gamybą savo valstijoje.

"Bloomberg" nurodo, kad 85 proc. visos 49 mln. JAV dolerių sumos gavo korporacija "Olin", gaminanti kulkas Vinčesterio (Winchester) markės ginklams, ir vienas "Freedom Group" padalinys, gaminantis šautuvus "Bushmaster".

Vienu tokių šautuvų buvo ginkluotas Adamas Lanza, šaudęs Sandy Hooko pradinėje mokykloje, Niutauno mieste, Konektikuto valstijoje 2012 m. gruodžio 14 d. rytą. A. Lanza nušovė 26 žmones, iš jų 20 buvo 5-10 metų amžiaus vaikai.

Po šių masinių žudynių JAV prezidentas Barackas Obama ne kartą sakė, kad reikia imtis "priemonių", kad būtų išvengta panašių įvykių. Kol kas šiuo klausimu nėra jokių nurodymų ar įstatymų projektų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)