„Šiuo metu daug dirbame ir ieškome naujų rinkų eksportui, todėl bendradarbiavimas su Japonija mums yra labai aktualus. Tikimės, kad greitai sutvarkysime visas reikalingas procedūras ir galėsime tiekti mūsų gamintojų produktus, kurie yra itin aukštos kokybės“, – kalbėjo žemės ūkio ministrė.

Japonijos ambasadorė paantrino ministrei dėl lietuviškų produktų kokybės ir pridūrė, kad puikiai žino jų skonį. „Lietuvos produktai garsėja visame pasaulyje ir tikrai galėčiau juos rekomenduoti savo tautiečiams“, – sakė ambasadorė.

Susitikimo metu taip pat buvo kalbama apie Rusijos paskelbtą draudimą įvežti žemės ūkio produkciją ir apie pasistūmėjusias derybas dėl laisvosios prekybos sutarties tarp ES ir Japonijos. Japonija šiuo metu derasi su Europos Sąjunga dėl laisvosios prekybos sutarties ir prašo Lietuvos paramos.

Lietuva yra pasirengusi plėtoti aktyvius dvišalio bendradarbiavimo santykius su Japonija žemės ūkio srityje, įtraukiant į juos ir bendradarbiavimą informacinių technologijų žemės ūkyje srityje, taip pat skatinti investicijas į abiejų šalių žemės ūkį, plėtoti ekspertų, mokslininkų mainus, keistis gerąja patirtimi, organizuoti verslo misijas ir dalyvavimą tarptautinėse žemės ūkio parodose „AgroBalt“ ir „Foodex“.

2015 m. Lietuvos maisto pramonės įmonės dalyvaus kasmetinėje tarptautinėje maisto produktų, gėrimų parodoje „Foodex Japan 2015“ Tokijuje, kur pristatys vietinės gamybos produktus.

2013 m. į Japoniją eksportuota produktų už 11 mln. eurų (beveik du kartus daugiau nei 2012 metais), o importuota už 131 tūkst. eurų. 2014 m. į Japoniją daugiausia eksportuota išrūgų miltelių, sraigių, nugriebto pieno miltelių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)