Praėjusį mėnesį pasirodę preliminarūs duomenys rodė, kad šalies ūkis trečiąjį ketvirtį, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, susitraukė 0,8 procento. Šis krytis Japonijoje tapo antruoju iš eilės, todėl techniškai šalis nugrimzdo į recesiją.

Tiesa, patikslinus duomenis, paaiškėjo, kad vis dėlto ekonomika kilstelėjo 1 proc.

Japonija, laikoma trečiąja stambiausia pasaulio ekonomika, recesijos apimta nuo pasaulinės finansų krizės laikų buvo jau keturis kartus.

Lyginant antrojo ir trečiojo ketvirčių duomenis, matyti, kad šalies bendrasis vidaus produktas išaugo 0,3 proc., nors preliminarūs duomenys rodė, kad jis turėjo 0,2 proc. susitraukti. Beje, analitikai atkreipia dėmesį, kad antradienį pateikti duomenys yra geresni, nei tikėtasi.

„Dar daugiau, BVP nuo antrojo iki trečiojo ketvirčio susitraukė vos 0,1 proc., nors anksčiau buvo teigiama, kad jo krytis sieks 0,2 proc.“, - teigia bendrovės „Capital Economics“ ekonomistas Marcelis Thieliantas.

Anot jo, sustiprėjimą lėmė verslo investicijos, kilstelėjusios per ketvirtį 0,6 proc. Pirminiais duomenimis, tikėtasi 1,3 proc. nuosmukio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)