„Būna netinkamos alaus laikymo sąlygos, pavyzdžiui, prie šildytuvų, kur per šilta arba šluostes džiovina ne ten, kur reikia. Taip pat pasitaikė atvejų, kai nakčiai neuždarydavo kranų, o tai yra ypatingai svarbu vasarą, kai skraido musės ir įvairūs vabzdžiai. Taip pat pirmo bokalo nupylimo klausimas Lietuvoje vis dar yra jautrus, matyt, finansiškai skaičiuojamas, tačiau jis privalo būti nupilamas tam, kad visos sistemos prasiplautų“, – antradienį žurnalistų pusryčiuose sakė ji.

Visi Lietuvos barai yra suskirstyti į tuos, kurie alų prižiūri labai gerai, priimtinai arba nepriimtinai.

„Kol kas sąrašų neviešiname, tiesiogiai dirbame su barų personalu ir savininkais, bandydami juos mokyti ir aiškinti, kodėl pateikiamo alaus kokybė yra nepriimtina. Labai tikimės, kad šios geranoriškos priemonės bus pakankamos. O jeigu ne, tuomet kitas žingsnis galėtų būti viešinimas“, - teigė bendrovės atstovė.

Tačiau ji nenorėjo detalizuoti, kuriose Lietuvos vietose barai daro daugiausiai pažeidimų. Tik ŠUA Korporatyvinių reikalų direktorius Dainius Smailys pripažino, kad didžiausia rizika pasitaiko tarp laikinų alaus pardavimo vietų.

„Didžiausias problemas kelia laikinieji sezoniniai taškai, nes ten yra ir kitas požiūris, ir sąlygos būna daug prastesnės. Daug mažiau bėdų yra su vietomis, kurios dirba visus metus, nes jie yra labiau suinteresuoti savo klientų išlaikymu ir kokybišku alaus pateikimu“, – sakė jis.

A. Vasiljevienė tvirtino, kad nebuvo užfiksuota nė vieno atvejo, kad alus būtų skiedžiamas.

„Tai yra techniškai neįmanoma. Nebent pusę bokalo pripilsi iš statinės, o kitą pusę – iš krano. Į statinę niekaip neįmanoma pripilti vandens“, – tvirtino ŠUA generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

ŠUA rinkodaros vadovė pripažino, kad nepatenkinamai alų patiekiančių barų skaičius „jau yra triženklis“.

Kokybės specialistai atvykę į barą tikrino alaus putos aukštį, gėrimo temperatūrą, skaidrumą, putos nusėdimo laiką, kvapą ir skonį, burbuliukų kilimą, taurės švarumą, taurės temperatūrą ir prekės ženklo naudojimą.

Bendrovės kontrolės specialistai šiemet barus tikrinti važiavo beveik 890 kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)