Kaip teigia tarnyba, vartotojo skunde išdėstyti teiginiai pasitvirtino. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute atlikus graikinių riešutų juslinį tyrimą, nustatyta, kad jų kevalai nešvarūs, nenuvalyti nuo išorinės žievės liekanų. Dalis branduolių buvo sudžiūvę, pakitusios spalvos, pažeisti pelėsinių grybų, matėsi negyvų vabzdžių ir jų dalių. Riešutai skleidė specifinį kvapą, buvo keisto skonio, neturintys prekinės išvaizdos. Parduotuvės administracijai nurodyta nedelsiant sustabdyti šių riešutų realizavimą.

Kėdainių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko neplaninį UAB „Rivona“ sandėlio (Pramonės g. 19, Kėdainiai) patikrinimą. Šiame sandėlyje rastą minėtų riešutų likutį (1 570 kg) taip pat uždrausta tiekti į rinką.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad vartotojai, įsigiję šių nekokybiškų produktų, gali juos grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)