Biudžete numatyta sutaupyti apie 13 mlrd. eurų kitais metais, daugiausia papildomai apkarpius atlyginimus viešajame sektoriuje, išlaidas švietimui, sveikatos apsaugai ir socialinei sferai.

Biudžeto deficitas išaugs iki 7,4 proc., įskaitant išlaidas, skirtas šalies probleminiams bankams paremti.

"Tai griežto taupymo biudžetas, bet jis padės mums išsikapstyti iš šios ilgos ekonominės krizės ir leis vėl pademonstruoti, kad Ispanija - tai pasitikėjimo verta Europos partnerė" - sakė finansų ministras Cristobalas Montoro.

Turtingo šiaurės rytinio Katalonijos regiono reikalavimai dėl nepriklausomybės ir vis stiprėjantys gatvės protestai didžiausiuose šalies miestuose verčia abejoti, ar Ispanija įstengs išspręsti savo problemas be išorinės paramos.

Nedarbas Ispanijoje daugiau nei du kartus viršija ES vidurkį, be to, pusė jaunesnių nei 26 metų darbingų gyventojų negali susirasti darbo, o kompanijos atleidžia darbuotojus, kuriems nebeišgali mokėti.

Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy'us kol kas atsisako kreiptis tarptautinės paramos. Manoma, kad M. Rajoy'uslaukia regioninių rinkimų Galisijoje ir baskų šalyje, prieš paskelbdamas vienokį ar kitokį sprendimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)