Šis perspėjimas nuskambėjo visuomenės apklausoms rodant, kad sekmadienį numatytuose rinkimuose katalonų separatistai gali Katalonijos parlamente nedidele persvara laimėti daugumą, kurios užtektų, kad regionas, kurio ekonomika sudaro penktadalį Ispanijos bendrojo vidaus produkto, per pusantrų metų taptų nepriklausomu, kaip pažadėjo Katalonijos prezidentas Arturas Masas.

„Išėjimas iš euro zonos yra automatiškas, išėjimas iš Europos Sąjungos yra savaime suprantamas“, – sakė Luisas Maria Linde per renginį Madride.

Artėjant rinkimams tvyranti įtampa ir nežinomybė daro poveikį Katalonijos ir Ispanijos bankams, sakė L.M.Linde, pakartodamas penktadienį pagrindinių skolintojų išreikštą nerimą, jog Katalonijos atsiskyrimas gali kelti rimtą grėsmę finansiniam stabilumui regione.

Panašių perspėjimo dėl galimo išėjimo iš ES buvo susilaukę ir škotai, prieš metus surengę referendumą dėl atsiskyrimo nuo Jungtinės Karalystės. Tuomet jų balsavimą ir stiprią nepriklausomybės šalininkų kampaniją, po kurios vis tik rinkėjai nusprendė likti Britanijos sudėtyje, atidžiai stebėjo Ispanija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)