„Gynybos ministerija pradės tris ginkluotės atnaujinimo programas, investuodama iš viso 7,33 mlrd. eurų“, - teigiama Gynybos ministerijos pranešime, aprašančiame planą, kuris bus vykdomas iki 2032 m.

Ketvirtadienį Ispanijos vyriausybė pranešė, kad valstybinė įmonė „Navantia“ statys penkias fregatas karinėms jūrų pajėgoms už iš viso 4,3 mlrd. eurų. Penktadienį Gynybos ministerija pridėjo dar 2,1 mlrd. eurų, kurie bus skirti gaminant 348 „VCR 8x8“ šarvuotas pėstininkų kovos mašinas. Šios mašinos pakeis senstančią techniką, kuri, kaip teigiama, sukelia pavojų kariams.

Gynybos ministrė Margarita Robles priminė incidentą Libane 2007 m., kai keli Ispanijos kariai žuvo, nes vienai iš senų pėstininkų kovos mašinų trūko apsauginės plokštės.

Trečia programa siekiama modernizuoti „Eurofighter“ naikintuvus, naudojamus Ispanijos karinių oro pajėgų.

NATO duomenimis, Ispanija 2018 m. gynybai skyrė tik 0,93 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Kaip ir kitos NATO narės, Ispanija pažadėjo iki 2024 metų padidinti gynybos finansavimą iki 2 proc. BVP, Jungtinėms Valstijoms skundžiantis, esą Europos šalys nepakankamai prisideda prie bendros aljanso gynybos.

„Kariuomenės finansavimas padeda ne tik saugumui ir gynybai, bet ir sukuria darbo vietas. Per 9 metus sukursime per 7 tūkst. naujų darbo vietų Galisijos ir Astūrijos regionuose, kur darbo vietų ypač trūksta“, - sprendimą didinti gynybos finansavimą komentavo Ispanijos gynybos ministrė M. Robles.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)