Dauguma DELFI Vilniaus oro uoste kalbintų poilsiautojų teigė, kad yra patenkinti atostogomis. Pasak jų, pokyčiai po išpuolių buvo akivaizdūs – viešbučiai ištuštėjo, visur sustiprinta apsauga.

Tačiau Suso kurorte atostogavusi tikybos mokytoja iš Rokiškio Diana pripažino, kad buvo nejauku.

„Šios atostogos įsiminė visam gyvenimui. Britus, vokiečius išsivežė jau kitą dieną, viešbutis liko pustuštis, tačiau stengėmės atostogauti, tačiau buvo nejauku. Tas viešbutis (kuriame įvyko teroro aktas – DELFI) mane nuo senų laikų žavėjo ir jeigu būčiau turėjusi pinigų ir jį įpirkusi su šeima, ko gero, šiandien čia nestovėčiau“, - pripažino ji.

Diana pasakoja pirmąsias žinias apie išpuolį Tunise gavusi iš kolegės Lietuvoje.

„Mes buvome netoliese, tačiau šūvių nesigirdėjo. Visi buvo labiausiai sukrėsti to, kad galima ateiti į pliažą ir šaudyti į taikius žmonės", - kalbėjo ji.

Pasak poilsiautojos, viešbutyje buvo lietuvių, kurie norėjo grįžti anksčiau nei baigsis jų atostogos.

„Naktį pilni autobusai išvežė prancūzus ir vokiečius, išvažiavo tikrai labai daug žmonių, o lietuviai ir rusai liko. Tačiau aš jokio pykčio nelaikau, viskas buvo gerai. Tikriausiai buvo numatyta, kad antrą kartą toks dalykas neįvyks“, - svarstė Diana.

Ji tvirtino nenorėjusi iš atostogų grįžti anksčiau nei suplanuota.

„Atostogavome, mėgavomės saule. Matėme, kad teritorijoje vaikščiojo daugiau apsauginių, policijos, turistų gal kiek sumažėjo“, - DELFI sakė kiek daugiau nei 30 km nuo išpuolio vietos atostogavusi Lina.

Regina taip pat pasakojo didesnių pokyčių, išskyrus akylesnę apsaugą, nepastebėjusi. 

„Apsauga buvo daugiau sustiprinta prie viešbučių, pajūryje patruliavo su keturračiais, tačiau jautėmės saugūs, vaikščiojome po miestą", - kalbėjo moteris.

Iš Tuniso grįžęs Ramūnas tvirtino, kad tai buvo geriausios atostogos gyvenime, o viešbučio personalas labai stengėsi.

„Personalas geras, oras geras, - šypsodamasis pasakojo jis. - Žinoma, kai sužinojome tą žinią, buvo nejauku. Tačiau personalas viską kompensavo, visi labai stengėsi, vienam poilsiautojui po dvylika darbuotojų, dėmesio turėjome labai daug, jie labai stengėsi“.

Pasak jo, viešbutis buvo pustuštis.

„Pirma mintis buvo - noriu namo, o antrą dieną jau geriau buvo. Tačiau mes beveik visą laiką praleidome viešbutyje, niekur nėjome. Apsaugos padaugėjo viešbutyje ir paplūdimyje, bet oras buvo geras ir žmonės geri, labai gaila, kad taip įvyko", - įspūdžiais iš atostogų dalijosi Nadiežda.

Keliones organizuojanti bendrovė „Novaturas“ penktadienį parskraidino 180 poilsiautojų, dar kelios dešimtys paskutinių turistų iš Lietuvos Vilniuje turėtų nusileisti po savaitės.

Po to bendrovė bent iki rugsėjo 10 d. nutraukia anksčiau suplanuotus skrydžius į šią teroro akto sukrėstą šalį.

DELFI primena, kad prieš savaitę populiariame Susos kurorte, „Islamo valstybės“ vardu teroristas penkių žvaigždučių viešbutyje iššaudė 38 žmones ir dar kelias dešimtis sužeidė. Dauguma žuvusiųjų yra D. Britanijos piliečiai, lietuviai per išpuolį nenukentėjo.

Valstybinio turizmo departamento duomenimis, Tunise šios savaitės pradžioje buvo 208 turistai iš Lietuvos bei du „Novaturo“ darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)