Po daugiau nei valandą trukusio susitikimo iš prezidentūros išėjęs R. Masiulis sakė, kad susitikimas buvęs profesinis-darbinis.

„Pristačiau prezidentui antikorupcinius darbus, palikau medžiagą, kurią turėjome, pristačiau, kas buvo padaryta kiekvienoje įmonėje, kokie darbai buvo svarbiausi ir papasakojau apie sukurtą antikorupcinę sistemą“, – sakė jis ir pridūrė, kad, kitaip tariant, prezidentui neštame raudoname segtuve buvo visi jo iki šiol nuveikti darbai.

„Tai buvo antikorupciniai dalykai, ministerijos struktūriniai pakeitimai, pertvarkos ir kita informacija“, – dar DELFI patikslino ministras ir sakė segtuvą palikęs G. Nausėdai.

DELFI žiniomis, segtuve taip pat buvo surinkta informacija apie 17-ika Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldžių įstaigų auditą. Auditas buvo atliktas tuomet, kai pasitraukus Jurgitai Petrauskienei laikinai švietimo ir mokslo ministro pareigos atiteko R. Masiuliui.

Paklaustas, ar tai buvo dabartinio susisiekimo ministro palikimas kitiems ministrams, R. Masiulis sakė tiesiog papasakojęs prezidentui, kas buvo nuveikta.

„Jam dar pristačiau nacionaliniam saugumui svarbius klausimus, susijusius su „Lietuvos geležinkeliai“ dėl Kaliningrado tranzito, dėl Rusijos bandymo daryti įtaką geležinkelio sektoriuje“,– vardijo jis.

Po susitikimo su G. Nausėda R. Masiulis sakė su prezidentu nekalbėjęs apie jo galimybę išlikti ministro poste.

„Mes abu puikiai suprantam, kad nei nuo manes, nei nuo prezidento tai nepriklauso“, – atsakė jis ir teigė, kad „ministrus pateikia būsimasis premjeras ir tai yra koalicinio susitarimo klausimas, todėl čia nėra ką kalbėti“.

Pasak ministro, bendrai kalbant, pokalbis buvęs pozityvus.

„Jokių priekaištų prezidentas neišreiškė“, – patikslino R. Masiulis.

Apie tai, kaip pats vertina savo galimybes likti susisiekimo ministro poste R. Masiulis sakė, kad reikėtų suprasti, jog visi ministrai sėdi ant parako statinės ir pakeisti gali būti bet kurią dieną.

„Kiekvieną akimirką eidamas į šį postą aš puikiai tai žinojau ir tai sprend-ia kiti žmonės, o dabar laukiam koalicinės sutarties, tad ta galimybė (likti poste – DELFI) nėra didelė“, – teigė jis.

R. Masiulis sakė jokių preferencijų neturintis, kam turėtų atitekti susisiekimo ministro postas.

„Esu įsitikinęs, kad visada atsiras sąžiningas žmogus norintis dirbti valstybei ir kuris, pirmiausia, turėtų tęsti tą antikorupcinę veiklą, užtikrinti, kad būtų vykdomas teisingumas, o visos pradėtos bylos būtų baigtos, nebūtų numarintos ar „numuilintos“, nes bylos Lietuvoje vyksta ilgai“, – sakė jis.

Paklaustas, ar ministras tikrai savo poste nenorėtų matyti socialdemokratų darbo partijos atstovų jis sakė nenorintis išskirti nė vienos partijos, bet, jo nuomone, „blogiausia būtų jei grįžtų tie patys dalykai, kurie buvo iki šiol“.

„Tos neaiškios preferencijos kam ir kdoėl statomi keliai, kai viskas daroma telefoniniu paliepimu, o konkursuose dalyvauja viena kita bendrovė su aukštomis kainomis“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)