Mintis įkurti Ukmergėje aludę (angl. gastropub) kilo, kai grįžę iš užsienio broliai Kasparas ir Paulius Ramonai bei jų draugė Vaida Gruštaitė pamatė, kad mieste nėra tokios vietos, kokios jie norėtų.

Tačiau tol broliai išbandė gausybę įvairių veiklų, nemažai metų praleista uždarbiaujant užsienyje.

Sodino salotas, dirbo soduose, virė kavą

K. Ramonas pasakojo, kad 1999 metais baigęs mokyklą išvyko uždarbiauti į užsienį. Daugiausia laiko jis praleido Jungtinėje Karalystėje, nors kurį laiką dirbo ir Norvegijoje.

„Pradžioje dirbau žemės ūkio darbus, nes buvau įstojęs mokytis į Kauno žemės ūkio akademiją. Lietuva dar nepriklausė Europos Sąjungai, tai vasarą studentai galėjo išvykti dirbti su darbo vizomis. Didelėje kompanijoje sodinau salotas.

Paskui, po 5 metų, išvykau į Kembridžą, kur dirbau kraštovaidžio apželdintoju. Vasaros buvo soduose, o žiemos – statybose“, – emigranto duoną prisiminė K. Ramonas.

Visgi jis teigė niekada neplanavęs likti gyventi užsienyje ir po 8–9 metų sugrįžo į Ukmergę. Čia pusantrų metų dirbo statybų įmonėje, vėliau su broliu miesto centre atidarė kavinę, kurioje 7 metus virė kavą. Taip pat jiedu vystė kempingų verslą prie Šventosios upės.

Galiausiai bičiulė Vaida prikalbino brolius kartu imtis maitinimo verslo. Ji taip pat buvo emigrantė, sugrįžusi su vyru atidarė maisto vagonėlį (angl. foodtruck), tačiau vėliau ėmė įtikinėti draugus, kad reikia atidaryti stacionarią vietą.

Prasidėjo pastato paieškos – K. Ramonas teigė, kad buvo nemažai variantų ir susitikimų, tačiau kažkuriam Kauno gatvėje pamačius apleistą pastatą užkaltais langais, nuspręsta čia įsikurti. Taip atsirado gastrobaras.